Spelarnytt: Mossberg och Gälman till SAIK

17 Daniel Mossberg (2)Sandvikens AIK har presenterat sitt två första nyförvärv. Det är Kalix ytterhalv Niklas Gälman, 24 år, som har skrivit på för två år med SAIK Bandy och kommer att spela i tröja nr 4 i vinter. Den andra är Daniel Mossberg som återvänder från Dynamo Moskva. – Det känns fantastiskt bra att få hem Daniel igen, det är ju en världsspelare vi får hem. Han kommer att bidra på många olika sätt med sin erfarenhet och rutin så det känns himla bra, säger tränaren Stefan Söderholm.

– Vi är oerhört tacksamma att han valde oss, han har stått väldigt högt på vår önskelista. Niklas är på pricken det vi har letat efter; både vad gäller hans sätt att spela, åka skridskor, ålder och position. Niklas är en väldigt duktig ytterhalv som även kan spela på mitten och han har ambition att utvecklas ytterligare, säger Thomas Larsson, sportansvarig i SAIK Bandy.

Daniel Mossberg, 33 år, har spelat i Dynamo Moskva de tre senaste säsongerna och återvänder nu hem till Sandviken och den svartvita tröjan med nr 17. Daniel har hittills gjort 323 matcher och 153 mål för SAIK Bandy. Han kommer att ha en roll som offensiv mittfältare.

– Det är skönt att vara hemma igen, det har varit tre fantastiska år i Dynamo Moskva enda nackdelen är att familjen inte finns där. Jag kände i vintras att det var dags att flytta hem nu. Det känns jättebra och jag ser fram emot en ny säsong i svartvitt, säger Daniel Mossberg.

Läs också