Tränare avstängd

Jonas HolgerssonGAIS LGAIS tränare Jonas Holgersson stängs av från all idrottslig verksamhet från och med 15 april och året ut. Det var i samband med en dopingkontroll i november som händelsen inträffade. Nu har Svenska Bandyförbundets Disciplinnämnd tagit beslut om avstängning hela 2014.

GAIS ordförande Thomas Larsson säger följande om det som inträffat:
– Domen kommer med all sannolikhet att överklagas, det är tufft straff i förhållande till förseelsen. Det var en verbal, hetsig diskussion som ägde rum efter en förlustmatch och dopingkontrollanterna kände sig obekväma.
– Den här incidenten hände i november och vi fick vetskap om det i april. Holger och klubben var då mitt uppe i en diskussion om att Holger skulle fortsätta träna GAIS Bandy ytterligare ett år. Alla spelare informerades i onsdagskväll och beslut som klargör framtiden kommer att tas inom några veckor.
GT skriver: I dokumentet finns också domen mot Jonas Holgersson, där det står att han uppträtt otillbörligt, demonstrativt, provocerande och förolämpande mot dopingkontrollanterna. Han ska genom det ha undergrävt funktionärernas auktoritet samt försvårat och förhindrat funktionärernas uppdrag.
En av funktionärerna berättare i domen:
”… men plötsligt sade han ’släpp dopingen fri, så slipper vi sådana här händelser’ och ’ tänk vad ni kostar pengar’. Detta upprepades flera gånger”.

Läs också