Hammarby vann seriefinalen – Villa slog SM-favoriterna

Hammarby vände 0-2 underläge borta mot Broberg Söderhamn till seger. I Sandviken slog Villa Lidköping SM-favoriterna Sandvikens AIK med 5-6.

Sirius IK – Edsbyn IF
Edsbyn var det klart bättre laget än ett blekt Sirius med Christian Mickelsson, men fotskadad. Edsbyn hade 2-0 i halvtidsledning och ökade på tio minuter in i andra halvlek på straff genom tvåmålskytten Jonas Edling. Matchen punkterades när den andra tvåmålsskytten Mattias Hammarström gjorde 4-0 (81). Matchen slutade 6-0. De övriga Edsbyn målen gjordes av Robin Ehn och Daniel Liw. Noterbart var ingen av matchens 17 hörnor gav utdelning.
– Vi måste komma runt mer, ha mer energi. Vi hade ett jättebra snack efter matchen mot Hammarby och det kändes bra mot Vänersborg. Nu känns det hemskt. Vi vill bjuda publiken på underhållning, men nu har vi förlorat två hemmamatcher i rad, säger Lars Fall, Sirius, till Uppsala Nya Tidning. – Det börjar kännas bättre och bättre. Och jag är fascinerad våra unga spelare som är så fantastiskt bra. Man blir inspirerad av dem, sa Daniel Liw till HH efter matchen. Drygt 1 600 åskådare var och såg matchen i Uppsala. Det var superonsdag i Uppsala. Stadens andra elitlag i andra sporter spelade samtidigt. Det blev förluster i samtliga sporter. Mest publik var det på bandyn.

Sandvikens AIK – Villa Lidköping BK
Martin Berggren storspelade i Villa målet. ”Bättre än så kan inte en målvaktspela”, var t ex sportradions kommentar direkt från matchen. Villa visade glöd i matchen. Kom i ett tidigt underläge 0-1, men vände till 3-1. En ledning som SAIK i sin tur tog igen och gick uppi 4-3 ledning. Villa vände igen till 4-5 som SAIK kvitterade. Men Daniel Andersson kunde avsluta målgörandet med att fastställa slutresultatet till 5-6 framspelade av Peter Karlsson inför 2 000 åskådare. – Vi hade ett fantastiskt bra omställningsspel. Jag tycker även att vi gjorde en bra match mot Edsbyn, fast i 70 minuter. Nu var det bra i 90, säger Daniel Andersson till Nya Lidköpings Tidningen. Noterbart 13 hörnor utan mål. En missad straff från SAIK och ett frislag i stolpen för Villa.

Broberg Söderhamn – Hammarby
Bandyworld ställde sig frågan inför matchen, vilket lag är bäst på hörnor? Svaret blev Hammarby. Laget gjorde tre mål på hörnor och vann matchen. Hammarby fick nio hörnor mot Brobergs 10. Broberg lyckades göra två mål hörna. Drygt 1 000 åskådare bevittnade seriefinalen. Inte mycket sämre än seriefinalen i handboll som spelades inomhus i Göteborg.
Det ser nu ut som Söderhamnarna ska kunna få krypa inomhus för att värma sig av toppbandy. Patrik Nilsson blev tremålsskytt för Hammarby. Medan Jesper Eriksson, Hammarby, och Joakim Hedqvist gjorde två mål vardera. Hela 135 utvisningsminuter i matchen. – Efter deras 3–5 trodde vi inte riktigt längre på det. Men fram till det målet tycker jag att vi gör säsongens bästa insats under 60–65 minuter, säger Brobergs andra assisterande tränare, Stefan Clahr till HH.se. – Det var mycket känslor därute i kväll. När de inte orkade hålla uppe länge kunde vi spela igenom dem bättre, säger landslagsbacken Olov Englund till Svenska Dagbladet.
Matchen slutade 8-4 (2-2) till Hammarby.

Västerås SK – IFK Vänersborg
Västerås vann som väntat, men Vänersborg hängde tidvis med i matchen och inledde bäst. IFK-laget tog eldningen i matchen (3) genom Christofer Fagerström på ett långskott. VSK vände till 2-1 genom mål av Janne Rintala (20) och Jonas Nilsson (21). Martin Röing kvitterade på hörna (38) och missade ta ledningen på en straff (39). Skottet gick i stolpen. Istället var det VSK som gjorde 3-2 för halvtid genom veteranen Michael Carlsson (44). Tobias Holmberg och Anders Bruun (straff) ökade på Västerås ledning (52, 59). Därefter reducerade Johan Koch på hörna (61). Victor Engström (70) och Janne Rintala (87) gjorde var sitt och slutresultatet blevv 7-3. 3 av matchens 14 hörnor blev det mål på inför över 1 000 åskådare. IFK Vänersborg väntar fortfarande på sin första seger för säsongen. Västerås SK tog över matchen efter hand och segern var rättvis.

IF Boltic – IFK Kungälv
Kungälv vann matchen efter att ha tidigt gått upp i en klar 1-5-ledning. Boltic kröp närmare, men 3-5 var det närmsta man kom i matchen. Vinthundarna jagar vidare och klättrar i tabellen. – Vi tar inte jobbet. Det var pojklagsvarning på vårt spel. Det räcker inte, säger Ola Fredricsson tränare i Boltic till Värmlands Folkblad. 22 hörnor i matchen varav lagen gjorde varsitt. Daniel Gratjov och Ted Skolungdgjorde tre respektive 2 mål för Kungälv. Henrik Jönsson gjorde två mål för Boltic och Konstantin Akhlestin gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Läs också