Ännu saknar 21 elitspelare kontrakt (uppd 4)

64 Daniel VälitaloUppdaterad: 21 elitspelare saknar ännu kontrakt och det finns landslagsspelare bland dem. Det är förstås Sami Laakonen och Anders Svensson som spelat för Dynamo Kazan saknar nu kontrakt. Det spekuleras i att Daniel Välitalo återvänder till Edsbyn, med Daniel är det 22 spelare som saknar tydlig framtid med ett klubblag. Ryssland dras allt djupare in i den ekonomiska krisen efter Ukrainaoroligheterna. Det kan bli tufft för fler klubbar i Ryssland. Villa Lidköpings försvaren Patrik Hellman har ännu inte klart med ny klubb, trots att Patrik gjorde en av sina absolut bästa säsonger i Elitserien senast. IFK Kungälvs målvakt David Borvall är en annan spelare som saknar kontrakt.

Till listan lägger vi till förra Sirusspelarna Mattias Åhlén, Klas Nordström och Johan Andersson som inte har fått nya kontrakt. (uppdaterat 2)

Under senaste tiden har fler spelare utan kontrakt gjort klart med nya klubbar. Patrik Nilsson senast Hammarby gjort klart med Sandvikens AIK, Peter ”Prinsen” Karlsson (Kungälv) är klar för allsvenska Lidköpings AIK, Gabriel Bridholm (Vänersborg) har bestämt sig för att avsluta sin karriär.

 Flera av GAIS-spelarna har hunnit få nya kontrakt. Det är målvakten Jesper Thimfors är klar för IFK Kungälv, Jacob Bucht är klar för Västerås SK, Tobias Andersson och Adam Rudell  är klara för Sirius, Jimmy Jansson  är klar för Edsbyn samt Pavel Bursakov är klar för Sunvära.

Svenska/finska spelare är ”utan tydlig framtid” sedan Dynamo Kazan avslutar den yttersta elitsatsningen på grund av ekonomiska resurser. Det är de tre landslagsspelarna: Anders Svensson, Sami Laakonen och Daniel Välitalo. Utav dessa är det Daniel Välitalo som saknar kontrakt.

Elitseriespelande spelare i fjol utan kontrakt:
Patrik Hellman, Villa Lidköping
David Borvall, IFK Kungälv
William Sjöberg, Vetlanda
Andreas Eriksson, Vänersborg, flyttar åter till Kalix.
Patrik Thulin, Vetlanda
Mattias Åhlén, Sirius (uppd 2)
Johan Andersson, Sirius (uppd 2)
Klas Nordström, Sirius (uppd 2)
David Mowitz, Hammarby (uppd 3)
Pasi Heikkinen, Sandvikens AIK (uppd 3)
Mikael Jernberg, Bollnäs GIF (uppd 3)

F d GAIS-spelare utan kontrakt
Måns Lundvall, moderklubb Kareby IS
Anton Lööf, Falu BS
Olle Hultqvist, Vetlanda BK
Victor Wareborn, Nässjö
Joel Pettersson, Köping
Tobias Backman, Grängesberg BK
Eric Claesson, Sävsjö BK
Tobias Eriksson, Köping IS

Uppdatering (4):Calle Johansson, Köping  klar för Frillesås.

Läs också