Spelarnytt: Wareborn och Backman klara för Kungälv

Kungälv glider mot toppenIFK Kungälv har gjort klart med två nyförvärv och en förlängning senaste veckan. Försvarsspelarna Tobias Backman och Viktor Wareborn som närmast kommer från GAIS är klara för klubben.

– Det är två spelare som har rejält med elitserierutin. Nu har vi en intressant trupp med många unga hungriga spelare som vi hoppas ska hitta ihop och göra det riktigt bra tillsammans, säger Stefan Angberg i IFK Kungälvs sportgrupp.

Både Backman och Wareborn är födda 1988. Tobias Backman är bandyfostrad i Grängesberg i Dalarna och har hunnit med två säsonger i Elitserien med IFK Motala och fem säsonger med GAIS.

Viktor Wareborn har Nässjö som moderklubb och har därefter de senaste sex säsongerna för GAIS. På meritlistan finns även spel i såväl det svenska P15-, P17- som P19-landslaget.

IFK Kungälvs 19-årige anfallare Elias Modin har skrivit på för en ny säsong med klubben. Elias var i truppen vid åtta elitseriematcher under fjolåret.

IFK Kungälvs trupp i dagsläget
Målvakter: Victor Lindblom och Jesper Thimfors
Utespelare: Mikael Lindberg, Ted Skoglund, Anssi Hänninen, Lukas Persson, Axel Ekholm, Hampus Kärnman, Fredrik Johansson, Olle Nordlund, Jonathan Rask, Tobias Backman, Viktor Wareborn, Mathias Johansson, Andreas Berggren Eckerth, Elias Modin, Jesper Henriksson, Robin Mohlén, Simon Artig

Läs också