Haparanda och Torneå satsar på Elitserien tillsammans

Haparanda 211 40smSvenska Haparanda Tornio Bandy och finska Torneå PV slåss samman och Torneå drar sig ur den finska ligan. Målet är en satsning som ska ge Haparanda en plats i elitserien under de tre kommande åren. I år är målet en kvalpats och att efter två säsonger nå elitserien.

– Det främsta skälet är ekonomin. Med Haparanda och Torneå är det som att städerna växer ihop. På marknadssidan är det otroligt svårt att ha igång ett elitlag i Finland och ett i Sverige. Vi hoppas att sponsorerna och städerna ser det här som ett viktigt steg och att även idrotten byggs ihop, säger sportchefen Sune Nilsson till NSD.

Samtliga spelare från Torneå är klara för spel med HT-tröjan.

– Vi får tillgång till hela truppen. Jag kommer att föra samtal med deras tränare och assisterande tränare för att försöka hitta de rätta pusselbitarna. Vi tänkte bara ha 18 spelare, men nu kommer det att ökas. Jag har egentligen inget bra svar ännu, för vi måste få garantier på att gamlingarna i Torneå satsar. De är duktiga och skulle kunna höja oss, men om en bra spelare som är runt 40 år saknar den rätta motivationen så anser jag att vi inte ska plocka in honom, säger Nilsson.

Läs också