Detta händer i veckan: Nya träningsmatcher


IMG_3892 Bollnäs tog hem Champions Cup efter seger mot Dynamo Moskva i finalen. Det satt fint för klubben som så sent som under senvåren såg ut att få ett lag som skulle få svårt att hävda sig i Elitserien. Så dök plötsligt Per Hellmyrs och Daniel Berlin in i de blåorange Bollnäs och vips så hör man till lagen som kan vara med och konkurrera om semifinalplats i vinter.
– Det är ganska fantastiskt att vi kan äga en hel halvlek och förlängning mot ett lag som Dynamo Moskva. Jag var lite orolig för orken, men det gick ju bra. Dynamo har ju lite äldre spelare, och såg rätt trötta ut till slut, säger Bollnästränaren Jocke Forslund till Hela Hälsingland.se.

VillaSM Villa tog hem Vänercupen efter segrar mot Vänersborg, Kungälv och Gripen. Gripen kommer förstås vara med i toppen av allsvenskan och ska kunna ge elitlagens bottenskikt rejäla matcher i kvalet. Vänersborg hade inga problem mot Kungälv och Gripen, men mot Villa Lidköping blev det stopp. I den andra halvlek fick Villa upp farten rejält och var ostoppbara. Villa släppte fram sin egen unge talang Filip Florén i turneringens samtliga tre matcher. Gjorde mål i två av matcherna. Även egna produkten Tobias Nyberg fick mycket speltid. David Karlsson gjorde fyra mål när Vänersborg besegrades med 8-4 (2-2). – Vi gör många snygga mål i dag och jag är nöjd. Tycker vi hade koll och kunde avgöra på slutet. Är mest nöjd med att våra unga (Tobias Nyberg, Philip Florén, Martin Karlsson) tar för sig och att vi har ett försvarsspel som ser allt bättre ut och som ger oss möjligheter i offensiven, säger Villatränaren Johan Sixtensson till NLT.

Veckans träningsmatcher
onsdag 17 19:10 Västerås SKK – Hammarby IF
torsdag 18 19:00 Sandvikens AIK – IK Sirius
lördag 20 13:00 Sandvikens AIK D – Söråkers IF D
lördag 20 13:30 Surte BK – IFK Kungälv
lördag 20 13:30 Surte BK – IFK Kungälv
lördag 20 14:00 Vetlanda BK – Villa Lidköping BK
söndag 21 14:20 Tillberga – Katrineholm VBS
söndag 21 15:00 Sandvikens AIK D – Hammarby IF D

Läs också