Jämna matcher direkt i premiären!

17 Daniel Mossberg (2)Årets bandypremiär bjöd på många mål och jämna matcher precis som förväntat. Största segern kom när regerande svenska mästarna Sandviken tog emot Hammarby. Segern blev dock inte större än 9-6 och där svarade det återvändande ryssproffset Daniel Mossberg för tre av målen redan i första halvlek. När så även hemvändande Patrik Nilsson hittat rätt ett par gånger mot laget han lämnat så stod det 6-2 till SAIK strax före halvtidsvila. Hammarby reducerade till 6-3 i halvtid, men kom aldrig närmare än så i premiären.

Ljusdal LVästerås SKStorhandsfavoriten Västerås SK slog planenligt Ljusdal på Idrottsparken i Hälsingland. I halvtidsvila var ställningen bara 1-2 till de grönvita, men i andra drog VSK i från. Johan Esplund och Tobias Holmberg tvåmålsskyttar för Västerås som till slut vann med 2-5. – Absolut nöjda. Premiär, utematch, regn och två poäng. Vi fick med oss det vi kom för, enligt Ted Bergström i Västerås. Rätt stabilt över lag hela matchen. Men det blir ju såklart lite småhackigt i spelet emellanåt när bollen fastnar i vattenpölar.

Christian Mickelsson (3) VillaSMVetlanda L Tre matcher blev oavgjorda och bland svarade Vetlanda för den största skrällen borta mot Villa Lidköping. Trots Villaledning 5-3 när några minuter återstod så hann Vetlanda i kapp och även här var det ett hemvändande ryssproffs som ”avgjorde” matchen. Christian Mickelsson kvitterade på övertid till 5-5 i en tilltrasslad situation i den 92:a matchminuten. Fredagkvällens sju premiärmatcher lockade totalt 12 528 åskådare, vilket gav ett snitt på 1 790 åskådare. Årets hittills största publik fanns i Lidköping där närmare 3 200 fick se sitt Villa inte få till spelet att stämma riktigt.

Förre Villaspelaren, Johan Sixtensson, som är ny tränare för Villa tyckte oavgjort var resultat var rättvist men var inte nöjd efter matchen: – Nej definitivt inte! Trots att vi aldrig var bra leder vi med 4-2 å 5-3. Var otrygga och slarviga, enormt slarviga. Premiärnerver? – Möjligt… men inget man kände av innan!

Vetlandatränaren Tommy Österberg var nöjd med premiären: – Ja absolut. Bra moral hos grabbarna. Tommy höll med Johan om att resultatet var rättvist sett över hela matchen. Villas Jesper Eriksson höll på att göra Elitseriens första mål direkt i inledningen med ett skott i ribban. Vetlandafostrade Tim Persson hade flera riktigt fina lägen att öka på den 1-0 ledning som David Karlsson som gav redan efter 1 minut och 41 sekunder.

IMG_9599Vänersborg LEdsbyn smDet snabbaste målet kom i stället i Vänersborg och redan efter 42 sekunder mot Edsbyn. Det var hemmalagets nyförvärv Mikko Lukkarila som svarade för säsongens första mål och Johan Koch svarade för årets första målgivande passning. Det var en jämn match där lagen följdes åt och Edsbyn hade ledningen i matchen vid ett tillfälle och ställningen 1-2. Matchen slutade 4-4 efter Joakim Hedqvist blev tvåmålsskytt. Magnus Olsson i Edsbynledningen var mest nöjd att det blir bra när man gör som det som man har bestämt sig för. Magnus tyckte målvakten Pertti Virtanen var bra i Vänersborg. – Vi hade många frilägen och ändå 4-4, så bra prestation, tyckte Magnus Olsson efter matchen.

 

17 Mattias Hammarström Edsbyn SiriusSirius smKungälvSMPubliken i Uppsala fick vänta längst på att få sitt första elitseriemål. Det dröjde ända till den 27:e matchminuten innan målet kom. Det var Sirius tilltänkta storskytt Mattias Hammarström från Edsbyn som gav hemmalaget ledningen. Innan halvtidsvila svarade Kungälvs nyförvärv Simon Artig från Villa för kvitteringen. I den andra gick halvlek så gav Ted Skoglund Kungälv ledningen med 1-2. Ytterligare ett nyförvärv gjorde mål när Lukas Persson ökade på Kungälvs ledning till 1-3. Det fanns ytterligare en spelare som spelade i klubbtröja som skulle få presentera sig genom att bli målskytt. Otterbäckssonen Adam Rudell närmast från GAIS gjorde både 2-3 och fastställde slutresultatet till 3-3 i matchens sista mål.

Kalix LTillberga LKalix hade det tufft mot nykomlingen Tillberga, men visade stark moral och lyckades vända ett 1-3 underläge till 4-2 seger under matchens sista halvtimme. Simon Viklund blev matchvinnare för norrbottningarna som tog viktiga två poäng i Elitserien. Matchen spelades under vädermässigt svåra förhållanden.

Ville Altonen

Bollnäs litenBroberg LEtt hett hälsingederby satte punkt för premiären inför 3 124 åskådare så besegrade Bollnäs sin granne Broberg Söderhamn med 4-3. Villa Altonen blev segerskytt med sina två mål. Det första betydde 3-3 före halvtidsvila. Det avgörande målet på hörna med den andra halvekens enda mål. Lagen turades om att vara i ledningen i matchen. Det var Broberg som tog ledningen i matchen på hörna genom Adam Wijk. Matchen svängde fram och tillbaka målmässigt. Genom mål från Per Hellmyrs och Marcus Ståhl var det Bollnäs som ledde med 2-1. Broberg vände återigen på resultatet till deras fördel 2-3 efter mål av Jonas Nygren på hörna och Stefan Larsson.

 

Läs också