Elitserien: Inför kvällens kamper

I kväll är det dags för matcher i Elitseriens andra omgång. I Vänersborg blir kamp om poängen för att nå slutspel senare i vinter. Vetlanda är på besök och man hoppas förstås på två poäng. Vetlanda gjorde en bra match i fredags. Var det säsongens bästa match frågar vi Vetlanda tränaren Tommy Österberg? – Bra match men inte klockren. Vi gjorde bra match mot villa i tidigare i försäsong med. Två poäng ska man sikta på.

Toppmöte i Sandviken i kväll igen när man tar emot Edsbyn. Ett Edsbyn som mönstrar samma lag som i fredags i en svår uppgift i Sandviken. Edsbyn fick med sig poäng i den tuffa matchen borta mot Vänersborg. – Ja samma gäng som ska ut och vara glad och kriga. Tuff o utmanande start, säger Magnus Kuben Olsson för Edsbyn.
Anders Jakbosson i Sandviken meddelar: – Inga förändringar, Martin Falk står i målet. Det har sett bra ut på träningarna i veckan.

Kalix möter Hammarby i kväll. Kvällens enda utematch. Hammarby hade stora problem med Kalix i fjol på bortaplan.
– Var inte med där uppe ifjol så jag minns inte.. Ungefär samma lag ikväll som i fredags. En in en ut…, säger Stefan Erixon lagkapten i Hammarby.

Felix Nyman i Kalix meddelar att alla är tillgängliga och tränar på som vanligt.
Och de yttre förutsättningarna? – Vädret och alla yttre förhållanden ser ut att bli riktigt bra.

En riktigt toppmöte blir det i Lidköping där Villa tar emot Västerås SK. Revanschsugna Villaspelare att förmoda efter tappad poäng i slutsekunderna i premiären. Daniel Andersson var då tillbaka efter sin axelskada och säger så här inför kvällens match: – Det kommer bli en målrik batalj med många vassa individuella nummer. Många skickliga spelare på isen

Läs också