Arena: Ny inomhusarena när de rödgröna ändrar sig

UNIK Ssirius_100pxUppsalabandyn kommer få en inomhushall på Studenternas. Den rödgröna majoriteten har ändrat inriktning i frågan. – Det är så att bandy numera är en inomhusidrott. Vill vi ha bandy i Uppsala i framtiden så måste vi se till att det finns en inomhushall med publikkapacitet, säger Miljöpartiets nya kommunalråd Rickard Malmström till P4 Uppland. Den tilltänkta bandyarenan ska ligga på Studenternas i anslutning den redan inplanerade fotbollsarenan.

– Ja, alla satsningar kostar pengar. Men det är också så att det gagnar kommunen på många olika sätt att satsa på den här typen av verksamheter, Rickard Malmström till P4 Uppland.

I Sirius bandy tar man emot nyheten med ett jubel, skriver UNT.

– Det låter ju strålande, det är jättepositiva nyheter, säger Sirius bandys sportchef Mats Söderman till UNT.

– Det är bara att titta på Villa och de kubbarna som har byggt en ny arena, vilket uppsving det har inneburit för dem och vilka marknadsmässiga aktivitet det har gett dem. Det är oerhört viktigt för bandyn att ha tak. Det skulle kännas märkligt att bygga en bandyarena utan tak, säger Mats Söderman.

Hans arbete som sportchef underlättas även med ett arenabeslut, skriver UNT.

– Absolut. Det är många killar som vill spela i klubbar som har en hall. Nu har vi det bra på det viset att vi har en träningshall, men vi spelar trots allt utomhus, säger Mats Söderman till UNT.se

Läs också