Elitserien: Inför kvällens matcher


69 Andreas Lysell Vetlanda BKElitserien fortsätter i kväll med fyra matcher. Ny spelare presenteras i Elitserien när är Anton Sjödahl debuterar för Tillberga mot Sandvikens AIK. Allt annat än bortaseger är förstås en storskräll. Jämnare matcher väntas i de övriga matcher.

 

Vetlanda LVästerås SKTvå obesegrade lag möts när Vetlanda (Tabell 7:a) tar emot Västerås (2).
Båda har spelade oavgjort borta mot Villa Lidköping. I lagens senaste matcher fick Vetlanda oavgjort mot Vänersborg, borta, medan Västerås vann mot Vänersborg på hemmaplan.

Tommy Österberg Kungälv FinlandTränare Tommy Österberg fick inte med sig något poäng för sitt Vetlanda mot Västerås SK i fjol. Hur ska ni ändra på det i kväll?
– Utveckling, utveckling!
Vad är det ni utvecklar i spelet?
– Ja men det är mycket som vi behöver utvecklas. Men att får ännu bättre offensiv men framförallt defensiv organisation och positionsspel.
Vetlanda är skadefritt och mönstrar samma lag som senast.

Ted Bergströms Västerås SK inkasserade sina andra seger mot IFK Vänersborg senast och Ted är 5 Joneby Västerås SKoptimistisk:
– Tror vi har goda chanser att få med oss båda poängen hem från Vetlanda ikväll. Bara vi spelar som mot Vänersborg  senast och som mot Villa första 65-70 minuterna så.

Rapporterna från Västerås SK träningar har beskrivits som tuffa och intensiva i media. – Haft två väldigt bra träningar denna vecka så det känns bra, tror alla ät tillgängliga förutom Magnus Joneby som åkte på en smäll på träning i går. Vet interiör pass allvarligt smällen tog än.

Edsbyn smVillaSMEdsbyn (11) som tar emot Villa Lidköping (8) lyckades inte knäcka den svår knäckta koden mot Kalix i förra matchen. Kalix fick för övrigt med sig en poäng bortamötet mot Edsbyn i fjol.  Det blir samma lag som senast i Edsbyn, vilket betyder att Joakim Svensk i Edsbyn spelar. Simon Jansson som har flyttat upp i anfallet när Mattias Hammarström gått till Sirius och då Jonas Edling är skadad.  – Det kommer bli en väldigt tuff match som de brukar bli när byn möter Villa. Historiskt så brukar de ju bli målrika matcher oss i mellan Så publiken som kommer till 24 Martin Johansson 3Svenska Fönster Arena kommer nog få se en häftig match med med hög fart och många mål…

Villas lagkapten Martin Johansson är förstås nöjd med upphämtningen: – Ja de var starkt av oss som grupp att visa sådan vilja att inte förlora bandymatcher.. Vi har en bra känsla med oss upp till Edsbyn!!

Lagen möttes i kvartsfinalserien i fjol då vann Villa Lidköping i tre raka matcher, men det var tre jämna möten. Villa vann även båda matcherna i fjolårets grundspel.

Ljusdal LSirius smLjusdal (14) och Sirius (10) spelar i kväll om viktiga poäng.
Ljusdal har inlett Elitserien med två raka förluster men den andra halvlek senast mot Kungälv var ett steg framåt.

Kalle Mårtensson var en av de bättre spelarna i Ljusdal senast:
–  Det brukar bli jämna matcher mot Sirius. Förmodligen så vinner det lag som sätter sin matchplan bäst. I Ljusdal spelar inte Johan Berglund i kväll då han är sjuk.

Ilja Grachev målskytt senast i Sirius förlustmatch med 2-4 mot Broberg tror på en försiktig inledning i kvällens drabbning:
– Brukar alltid bli lite grinigt när vi möter varandra, ett riktigt rivalmöte…tror båda lagen kommer vara lite försiktiga i början men sedan trycka på lite mer i hoten.

Sirius spelar utan Patrik Johansson i kväll och ersätts av Jimmy Lindgren som gör elitseriedebut för säsongen.
.
Anton Sjödahl  Foto Tillberga BandyTillberga LSAIK S litenTillberga tar emot storfavoriterna Sandvikens AIK. ”Två nya poäng ska hämtas” förväntar sig alla.

SAIK-taktikern Anders Jakobsson  har samma spelare att laborera med som senast i mötet mot Edsbyn som slutade 7-4 seger. Risk för underskattning?  – Inga förändringar, inga enkla matcher i år men denna match ska vi normalt vinna. Risk för underskattning finns alltid men jag tror inte på det ikväll.

Sandviken spelar fortsatt utan skadade försvarsspelaren Micke Nilsson och målvakten Abbe Bodin.  – Båda börjar på is nästa vecka. Abbe är närmast comeback Micke tar längre tid.

Tillbergas Jesper Nywertz har drabbats av en knäskada. Det är ännu oklart hur illa det är med knät. Mattias Rydberg-Skarps spelade senast mot Bollnäs men vilar idag. Istället blir det en debutant som gör entré i Elitserien för första gången. Tillbergas klubbchef Tobias ”Zocke” Johnson beskriver Anton Sjödahl, 20, så här:
– Han är en otroligt talangfull försvarare som vi tror hårt på. Följsam, bra timing, brytsäker och trygg med bollen. Fosshaug har också hyllat honom. Blivande storspelare.

Läs också