Elitserien: Sirius och Västerås hämtade in underlägen100 Kalle MårtenssonLjusdal LSirius smLjusdal och Sirius delade på poängen efter att hemmalaget såg ut att ha matchen under kontroll. Det var Ilja Grachev som visade vägen för Sirius när han tog initiativ  med ett fint solonummer som betydde reducering 3-1 när dryga kvarten återstod. Jonas Jansson Hydling den forne Sirusspelaren som inledde målskyttet i matchen och gav hemmalaget ledningen. Kalle Mårtensson hade dessförinnan haft bra lägen att ge Ljusdal ledningen. Kalle Mårtensson gjorde två av Ljusdals mål. Både gjordes på straffar.
Mattias Widén reducerade till 3-2 för Sirius (76). Ilja Grachev ordnade frislag för Sirius tiominuter före slutsignalen och bollen hamnade framför Mattias Hammarströms klubba som kunde fastställa slutresultatetet till 3-3.
Trots att Ljusdal gjorde en av sin bästa match på många år var besvikelsen stor efter matchen: – Just nu känns det mest surt att ha tappat vinsten. Känns som vi borde grejat två poäng ikväll, kommenterade Kalle Mårtensson som återigen gjorde en bra match för Ljusdal.
Johan Bejja Berglund saknades som Kalle berättade för Bandyworld inför matchen. Obekräftade  uppgifter säger han drabbats av Twar.

21 Jesper Bryngelsson VillaEdsbyn smVillaSM– Vi är lite tyngre när vi kom och anföll och skapade mer chanser som vi till slut satte, förklarade Simon Jansson Edsbyns seger vilket var säsongens första seger för säsongen.

Villa inledde bäst med bland annat ribbskott av Jesper Bryngelsson, men spelet var avvaktande från båda håll i matchen. David Karlsson gav Villa ledningen på hörna (21) och Villa hade några bra tillfällen att göra fler mål i den första. Bland annat när Jesper Eriksson spelade fram Tim Persson i ett bra läge som dock inte fick kontroll på situationen. Jimmy Jansson kvitterade för Edsbyn till halvtidsresultatet 1-1. I andra halvlek drabbades Villa av två korrekta, men lite onödiga, utvisningar inom loppet av två minuter en kvart in i andra halvlek. Utvisningar som Edsbyn inte lyckades utnyttja mot ett väl samlat Villalag. När så Jimmy Jansson drog på sig en onödig utvisning för Edsbyn så såg Villa ut att koppla greppet på matchen, men Edsbyn lyckades försvara sig utan några större farligheter från Villa. I stället var det Edsbyn som gjorde målen och vann med 4-1. Ett eller ett par mål för stora till matchen som helhet. Målskyttar för Edsbyn i andra Simon Jansson två och Daniel Liw ett mål. Skön seger för Edsbyn som klättrar upp på slutspelsplats. Villa kom inte upp till det spel man presterade mot Västerås senast. Visar Villa upp det spelet ska supportrarna inte behöva känna någon oro, men i onsdagskvällens match tycktes det riktiga glöden från förra veckans match saknas.

Vetlanda LVästerås SKEn målrik match spelades i kväll mellan Vetlanda och Västerås. Vetlanda tog tidig ledningen i matchen och hade tremålsöverläge med 3-0 och 5-2 som Västerås fick försöka jobba sig i kapp. Det gjorde man också. 6-6-kvitteringen kom i 87:e matchminuten genom Tobias Holmberg.

Publiken fick se en svängig match där Vetlanda spelade disciplinerat och samlat. – Vi försvarade med alla och anföll med åtta, sa Vetlanda tränaren Tommy Österberg efter matchen. Han var nöjd med lagets seger och tyckte att man låg närmast segern och skapade många chanser: – Ja det gjorde vi. Fyra stekheta vid 6-4 Närmare seger än VSK. Nöjd med gubbarnas insats absolut.
Ted Bergström i Västerås höll med om att Vetlanda var väl samlat och kontrade:- Ja dom kurade ihop sig framför mål o spelade på kontringar. Så det var rätt svårspelat men skönt att få en pinne till sist.

Tillberga LSAIK S litenSandviken hade inga problem med Tillberga och vann planenligt. Siffrorna skrevs till 14-3. Tillberga har haft den tuffast möjliga öppningen och det blir inte lättare nästa omgång då man har ett revanschsuget Villa Lidköping som motståndare. Patrik 95 Erik Pettersson SAIKNilsson och Erik Pettersson gjorde fem respektive fyra mål för SAIK i kväll. Linus Forslund blev tremålsskytt för SAIK och Pekka Rintala gjorde tre mål för Tillberga.

Läs också