Hockeyspelaren som satsar på bandyBorgia Stor 238s Gustaf Gardell sköt upp Vita Hästen i allsvenskan – sedan blev han bandyspelare i div 1-laget Borgia. Bandy eller hockey? – Dött lopp, säger Borgia-anfallaren till Nt.se i dagens nätupplaga. Bandy är inget sätt att varva ner säger han i intervjun.

Div 1-säsongen inleds i helgen och för Norrköpingslaget Borgia finns det ett nyförvärv som sticker ut lite mer än de andra. Han gjorde fem säsonger i Vita Hästen innan han inte fick förlängt inför den här säsongen. Trots att det var han som gjorde det avgörande målet när laget tog steget upp i våras.

– Det löste sig aldrig riktigt. Men jag förstår dem också, de måste ha in lite nytt när vi hade gått upp. Och det är billigare att låna in spelare, säger Gardell.

– Det är jäkligt roligt. Det skulle kunna vara nyhetens behag, men nu har vi ändå varit igång ett tag och det känns fortfarande så. Jag har alltid varit intresserad av det och spelade även bandy tills jag var 15 år. Sedan tog ishockeyn över, berättar anfallaren som skjutit nio mål på fyra träningsmatcher på försäsongen.

26 år gammal är bytet till bandy inte ett sätt att varva ner. Gustaf Gardell satsar på sin nya sport.

– Det har väl varit mest på kul förut, men vi har tränat ganska hårt och jag känner att jag vill försöka ge det chansen. Säsongen är så kort också, bara 14 matcher.

Läsa hela artikeln på NT24 =>

Läs också