Norge: Stabaek favoriter till NM-Guldet!


Norsk bandy 2014 15Det är dags för seriepremiär i Norge och nytt för i år är att ingen kommer att åka ur den högsta serien eftersom högsta serie kommer utökas från åtta till tio lag till nästa säsong.

På söndag är det seriepremiär:
Ready – Mjöndalen
Solberg – Sarpsborg
Ullevål – Hövik
Drammen – Stabaek

StabaekStabaek är säsongens förhandsfavoriter till NM-Guldet. Samtliga tränare tror på Stabaek förutom Ready som  tror att de kan vara med och slåss om guldet. Mjöndalen tippas var den största utmanren till toppduon Stabaek och Ready.

Ullevål tror att Sarpsborg är laget som kan överraska positivt. ”Vi upplever att många tror at Sarpsborg kommer at få en svag säsong efter att bland annat Lystad ger sig, men de har ett fortsatt starkt lag.”
Drammen nämns också och Hövik tror att de själva kan överraska positivt.

Årets besvikelse skulle vara om Stabaek och Ready inte blir etta och två, tycker Ullevål. Sarpsborg tror att Ready blir årets besvikelse. För övrigt tror två tränare att det är Sarpsborg som blir årets besvikelse.

Mycket i norsk bandy kretsar kring Stabaek och Ready. Det är de som leder utvecklingen inom norskbandy. Ullevål De har gjort mycket rätt de senaste säsongerna. Ready får beröm av storfavoriten Stabaek: ”Ready har mycket spännende på gång. De bygger sten på sten i administrationen, och prövar tillskillnad från andra att utveckla den traditionella norska synen på hur man ska tänka bandy rent taktiskt.”

På frågan vilket lag man vill ska vinna NM-Guld om inte sitt eget lag vinner så önskar Drammen att guldet går till det laget som törs och använda en stor del lokala spelare. Sarpsborg och Solberg får annars flest lyckoönskningar av sina motståndare. Även Ready finns med som önskevinnarna!

Simen Nordahl Olsen den största talangen i Norge

Den norska ungdomsbandyn har nått fina framgångar internationellt de senaste säsongerna. På frågan vem som  är talangen för att bli bandyns stora stjärna om 3-5 år så är Simen Nordahl Olsen i Drammen. Solbergs Sondre Kristoffersen, Readys Isac Jerner, Fritiof Hagberg, Sandviken, och Staebeks Fredrik Randsborg återfinns bland löftena som spås bli de stora framtidsnamnen för norsk bandy.

Vilken spelare skjuter hårdast? Norsk bandy är enig det är Jörn Walther Kristiansen i Mjöndalen.
Vilken spelare är mest teknisk? Här är man inte lika överens men Nikolai Jensen får två röster. De övriga är Felix Ljungberg, Nikolai Jensen. Marius Austad, Jan Fredrik Löland, Michail Zalataev, Fredrik Randsborg.

Vilken spelare är snabbast? Max Pherson och Magnus Högevold anser flest är snabbast.

Vilken spelare vinner busligan? Petter Moen och Lars Christian Sveen får flest röster.
Vilket lag spelar den roligaste bandyn? Stabaek och Solberg nämns flitigast, men Hövik tycker Ready!

Skytteligan vinns av Björn Buskqvist, Stabaek, eller av Nikolai Jensen Stabaek.
Norges bästa domare är Jörn Ivar Pettersen.

Bästa nyförvärvet? Nästan ett helt hel lag nämns nästan, så det verkar vara bra spelare som rört på sig till och inom den norska bandyn. Mikael Bood, Ready, Gustav Andersson, Ready, Andreas Ingemarsson, Stabaek, Sondre Kristoffersen, Solberg, Viktor Gustavsson, Hövik, Michail Zalataev Drammen och Lars Edvartsen, Stabaek, är säsongens bästa nyförvärv.

Läs också