Elitserien: Säsongen rullar vidare med toppmatcher


I kvällens elitserie spelas fyra matcher. Med intressanta möten i Sandviken, Stockholm och Söderhamn. I Västerås ger Tillberga ännu ett framtidslöfte chansen till spel i Niklas Engström TillbergaElitserien.

Tillberga LVetlanda LTillberga 14 – Vetlanda (7)
Tillbergas Niklas Engström, 20 år, kliver in och debuterar mot Vetlanda i kväll. Jimmy Pettersson och Rasmus Lindqvist vilar i kväll.
– Betyder att vi spelar med tre 94:or och en 95:a från egna led i morgon (läs idag), meddelar Tillbergas klubbchef Tobias Johnson.
Två lag som ännu försöker att nå sin första seger.

Broberg LVästerås SKBroberg (3) och Västerås SK (4)
Söderhamnslaget Broberg tar emot fjolårsfinalisterna Västerås. Svenne Olsson i Broberg gör en förändring till i kväll sedan senaste i matchen. Wasberg går in som målvakt. – Rolig match ikväll konstaterar Svenne. Speciellt roligt är det säkert för förre Brobergsspelaren Ted Ted BergströmBergström som ser fram lite extra mot matchen: – Laddad till tänderna! Men man får försöka vara laddad på en bra nivå. Man får se det som vilken match som helst och vi vill ha med oss två pinnar hem till Västerås! Men fredagkväll på Hällåsen brukar kunna resultera i bra stämning så det ska bli kul.

VLT rapporterar om tuffa VSK-träningar, vilket har resulterat i skador. Bland annat Magnus Joneby. I går var det dags för Johan Esplund att kliva av träningen.
– Tror bara att det är Magnus Jonebys käkben som behöver vilas nu. Annars ska alla vara tillgängliga, enligt Ted Bergström. Angående Esplund så fick han en smäll men det verkar som att det inte var någon större fara, tror Ted. –
Men tufft på träningarna kan man säga, har väl Sveriges bredaste trupp att konkurrensen är ju mördande kan man säga.

Hammarby smEdsbyn smHammarby (12) – Edsbyn (8)
En tidig streckmatch för de båda lagen skulle man kunna beskriva det som. Hammarby som spelat tre matcher mot övriga som spelat fyra-fem matcher har möjlighet att haka på de fem lagen med fyra poäng som ”flockar” kring strecket. Båda lagen förväntas kriga om fjärde platsen så det är en riktig fyrpoängsmatch lagen emellan i kväll.
Känns det så eller är det för tidigt på säsongen? Ne de är så klart de är en viktig match, båda lagen behöver poängen för att haka på topplagen så är det, håller Simon Jansson i Edsbyn med om.
Edsbyn ställer upp med samma lag som mot Vetlanda med frågetecken om Jonas Edling spelar.

Bollnäs miniSAIK S litenBollnäs (2) – Sandviken (1)
Inför seriefinalen i kväll passar Bollnäs på att presentera ett initiativ framåt i hallfrågan. Efter flera kommunalt ledda förslag och projekt har nu Bollnäs Bandy enats om att i föreningens regi upphandla och bygga en bandyhall på Sävstaås. För att ro projektet i land lämnade de på fredagen in en ansökan om ett kommunalt lån på 61 miljoner kronor, skriver Hela Hälsingland.
Bollnäs Jens Lindeberg saknas i rödorange, medan Abbe Bodin och Mikael Nilsson fortfarande saknas i SAIK.

 

Läs också