Elitserien: Kommer Hammarbys första seger i kväll?


Edsbyn sm Broberg LHälsingederby mellan Edsbyn och Broberg i kväll. Några svårigheter att ladda om inför kvällens match tycks inte finnas hos Edsbyn efter fredagens urladdning mot Hammarby. – Nej det tycker jag inte. Det är derby och då är man alltid laddad. Liiw är skadad i Edsbyn, men Jonas Edling är åter med i Edsbynlaget i kväll mot Broberg som hade det tufft senast mot Västerås.

VillaSM Bollnäs miniVilla Lidköping tar emot Bollnäs omgångens stora höjdpunkt. En fyrpoängsmatch mellan två lag som vill vara med och slåss om toppfyra placeringen. Känns det så eller är det för tidigt på säsongen? – Varenda match i år är viktig men så klart ska vi slå alla lag hemma, säger Villas lagkapten Martin Johansson. I Villa spelar Mattias Johansson vidare efter elitseriepremiären för säsongen mot Tillberga senast. Linus Rönnqvist är tillbaka efter förkylning medan Johan Karlsson vilar.
Bollnäs lagkapten Andreas Bergwalls Bollnäs föll senaste mot Sandviken säger så här: – Det blir framförallt en jättesvår match där nere. Vi kommer fortsätta som vanligt. Vi gjorde en bra match mot SAIK trots förlust.

Hammarby sm Tillberga LOväntat bottenmöte på Zinkensdam i kväll då årets negativa överraskning Hammarby tar emot Tillberga. David Pizzoni Elving skadad, men även Tillberga har viktiga spelare på frånvarolistan. Robin Andersson är sjuk och Jesper Nywerts är knäskadad. Rasmus Lindqvist kliver in.

Vetlanda L KungälvSMObesegrade Vetlanda tar emot Kungälv som inte hade något att sätta emot Sandvikens AIK och inkasserade sin första förlust. Tufft senast, bättre chanser i kväll mot Vetlanda i kväll?
– Ja så är det, men vi måste prestera på topp för att få med oss poäng därifrån. Dom är alltid svårspelade hemma, säger Mathias Johansson i Kungälv som ställer upp med samma lag som senast.
Viktig match i kampen om slutspelet. Vänersborg vann säsongens första elitseriematch mot Sirius i lördags.

Sandvikens AIK L Ljusdal LSandviken tar emot Ljusdal som kommer till match utan Rexin och Skarps. – En av de tuffaste bortamatcherna i dag föstås, men vi ska åka dit och göra en bra insats, säger Kalle Mårtensson i Ljusdal.

Vänersborg L Kalix LJämnare möte väntas i Vänersborg som tar emot Kalix. Ett drivande Vänersborg mot ett defensivt och lyfter långt? – Ja känns som Kalix kommer spela defensivt och vi måste vara smarta för att ta oss igenom detta, kommenterar Jocke Hedqvist i Vänersborg.
Christoffer Norin i Kalix ser fram emot matchen i kväll.: – Vänersborg borta är en riktig tuff match. Ett bra lag med mycket fart. Men vi ser också starka ute med seger senast mot Ljusdal.

Full omgång i kväll med matchstart kl 19.00
Vetlanda BK – IFK Kungälv
Edsbyns IF – Broberg/Söderhamn
Hammarby IF – TB Västerås
Västerås SK – IK Sirius
Sandvikens AIK – Ljusdals BK
IFK Vänersborg – Kalix Bandy
Villa Lidköping BK – Bollnäs GIF

Läs också