Elitserien: Delad pott mellan Villa och Bollnäs

40 Adam Giljam Hammarby sm Tillberga LHammarby – Tillberga 3-2 (1-0)
Hammarby tog sin första seger för säsongen på en svårspelad is mot Tillberga. En välbehövlig seger, men kanske inte så övertygande 3-2 seger. Tobias Johnson, klubbchef i Tillberga. Tätt och chansfattig match beskrev Tobias Johnson, klubbchef i Tillberga matchen. ”TB tryckte på sista 20… Värda en poäng, tom enl de mest inbitna Bajarna…” Adam Giljam blev matchvinnare för Hammarby med två mål och det matchavgörande 3-1-målet.

84 Fryklund BrobergEdsbyn sm Broberg LBroberg – Edsbyn 4-5 (2-2)
Broberg besegrade Edsbyn med 4-5 på bortaplan. Magnus Fryklund gjorde det avgörande 4-5 målet i 89:e matchminuten på hörna. Martin Söderberg och Stefan Larsson tvåmålsskyttar för Söderhamnslaget. Svenne Olsson i Broberg var förstås nöjd med segern: – Ja mycket skön, en kämpaseger med bra hörnskytte. Men spelmässigt har vi två nivåer kvar… och syftade då främst på passningsspel och spel på rättvända spelare.

Edsbyns Simon Jansson ansåg inte att Brobergsseger speglade matchen:  – Tycket vi förtjänar segern mer än Broberg, från minut femton och framåt äger vi matchen med mycket boll och många bra målchanser, dock får dom in 4 hörnor under matchen medans vi inte stänger matchen på våra chanser vid 4-3.

Edsbyns Hans Andersson blev skadad under uppvärmningen och Edsbyn saknade även Daniel Liw i gårdagens match. Vad gäller Daniel rör det sig om ett inre ledband och blödning i vaden på Hasse. Hasse är nog spelklar snart men Daniel borta ca 1 månad.

 

19 Patrik Nilsson 3-1SAIK S liten Ljusdal LSandviken – Ljusdal
7-2 (3-0)

Sandviken vann planenligt matchen mot Ljusdal med 7-2. – Patrik Nilsson gjorde sitt 400:de mål i SAIK och gör det bra, kommenterade Anders Jakobsson matchen men tyckte det var en ganska tråkig tillställning helt utan nerv..
– Det var väldigt trångt i Ljusdals straffområde skulle behövt ett skohorn för att få dit en gubbe till.

Sandviken drabbades av tre skador på Daniel Mossberg, Erik Pettersson och Daniel Bäck. Anders Jakobsson har ingen koll ännu på onsdagsmorgonen hur läget.
– Mossan värst läge igår.
Spelade Ljusdal medvetet fult?
– Kanske inte medvetet men blindside på Erik Pettersson kan undvikas. Måste dock se för att vara säker. Släpgrilla på Bäck är bara idiotiskt och av egen erfarenhet så görs detta i stort sett alltid medvetet, menar Anders Jakobsson i SAIKs lagledning.

Västerås SK Sirius smVästerås – Sirius 11-4 (4-2)
Västerås besegrade Sirius som hängde på bra länge och väl med tvåmålsledning i halvtid.  – De är otroligt farliga i omställningarna och tyvärr blev det för många, tycker vi spelar bra i första med många delaktiga i spelet, kommenterade Siriusspelaren Ilja Grachev efter matchen. Sen släpper vi in ett mentalt tungt 5-3 mål som gör att de får mycket energi!

Ted Bergström tvåmålsskytt i Västerås kommenterade matchen så här: – Kändes som att vi hade totalt spelövertag större delar av matchen. Sirius försökte spela mycket boll och gjorde det väldigt bra stundtals tycker jag. Men i andra halvlek kändes det som att vi har några nummer för stora. Skönt med en riktig urladdning

VillaSM Bollnäs miniVilla Lidköping – Bollnäs 6-6 (2-2)
Publik: 2 867

Det mesta gick emot Villa på onsdagskvällens match mot ett effektivt Bollnäs. Bollnäs gick upp till en 0-2-ledning efter bara tolvminuters spel från Pär Törnbergs och Per Hellmyrs klubbor. Då hade Bollnäs bara skapat tre hörnor medan Villa haft flera bra lägen och lika många hörnor. Daniel Andersson hade ett jätteläge efter en genomåkning i klassisk Danne-genomåkning, men bollen ville inte förbi Prytz. David Karlsson missade straff igen och hade ett bra friläge men sköt bollen på en utrusande Prytz i Siriusmålet. När Martin Johanssons stabile försvarsspelare fick kliva av på grund av fotskada misströstade de 3 000 på läktarna. Villa lyckades dock spräcka nollan och när det klaffar för Villa går det fort. Tim Persson reducerar i 37:e matchminuten fyllde Daniel Andersson på med kvittering till 2-2 bara två minuter senare. Villa öppnade andra halvlek bra och tog välförtjänt ledningen med 3-2 genom Petter Björling som lite turligt  (efter att ha studerat målen i efterhand) får bollen efter att Villajunioren Martin Karlsson hittat hål i Bollnäsförsvaret.
Bollnäs kommer turligt in i matchen när Ville Altonen får i väg ett misslyckat skott, men där Jakob Säleby i Villamålet ställer till det för sig och bollen hamnar till slut i mål. Målet är för övrigt Bollnäs ända ”spelmål” i matchen. Bollnäs stärks av 3-3 målet samtidigt som luften går ur Villalaget och man får inte ordning på spelet. Bollnäs kopplar för första gången ett spelmässigt övertag på Villa, men skapar egentligen inga farligheter. Ville Altonen ökar på till 3-4 på hörna (64) medan en i matchen bra Jesper Eriksson sitter på botbänken för Villa. Andreas Westh ökar på 3-5 på straff (71) sedan Villaförsvaret missat bevakningen på en misstänkt offsidestående Oskar Olsson som blir nedriven av Villaförsvarare. Bollnäs ser ut som segrare i matchen, men Villa ger aldrig upp i matchen.

Villas tre musketörer skulle få sätta punkt på matchen. Jesper Bryngelsson reducerar först till 4-5 (80) när suveräna Per Hellmyrs sitter på utvisningsbänken. Bara ett par minuter senare sätter Daniel Andersson fart och kvitterar för andra gången i matchen. Bollnäs och hörnor är något speciellt. I 86:e matchminuten är det dags i gen. Ville Altonen trocklar in bollen efter en rörig situation i samband med hörna i 86:e matchminuten. David Karlsson sätter punkt på matchen i 94:e matchminuten. Detta efter en rörig situation på frislag. Först blåser domaren av Villa trots att Tim Persson har bollen, sedan sätter Villa i gång spelet där domaren pekade att man skulle slå frislaget. Linjedomaren går då in blåser av spelet när Villa sätter i gång spelet i bra läge, till Villas protester. När så frislaget kommer i väg hamnar bollen såsmåningom till David Karlsson som ger Villa välförtjänt oavgjort resultat. Men med bättre normal utdelning på chanserna hade det kunnat vara en 5-2 ledning till i Villa i halvtid.

För Bollnäs är det förstås en förlust att tappa tvåmålsledning när bara tjugo minuter återstår. – Spelade stundtals bra. Hade ju greppet så det känns som en förlust fast det blev 1 pinne, Ändå en svår bortamatch som är tuff att vinna, tyckte lagkapten Andreas Westh i Bollnäs.

Vetlanda LKungälvSMVetlanda – Kungälv 6-4 (3-1)
– Tycker vi förtjänar vinna och är det vassaste laget. Kungälv var bra, tyckte Tommy Österberg Vetlandas tränare. Två sista målen onödiga att släppa. Tommy tyckte Pontus Blomberg, Erik Ivarsson och Viktor Törner var värda att ge extra plus till i matchen. Pontus Blomberg svarade för tre målgivande passningar. Erik Ivarsson och Christian Mickelsson blev tvåmålsskyttar i matchen för Vetlanda.

Vänersborg LKalix LVänersborg – Kalix 6-2 (2-2)
Seger igen ni verkar stabilare nu än inledningen på säsongen? – Ja så känns det vi jobbade hårt i första och vände sen efter deras ledning, Kalix vart riktigt trötta redan i slutet på första
Sedan tar vi över helt, kommenterade Jocke Hedqvist i hemmalaget. – Vi borde dessutom gjort både 3-4 mål till men domarna blåste av för offside.. Helt horribelt.. Hedqvist och Fagerström tvåmålsskyttar för Vänersborg.

Läs också