Elitserien: Klarar sig Bollnäs utan Prytz i kväll?

Broberg L Tillberga L Broberg/Söderhamn (5)  – Tillberga (14)
Broberg har i kväll stora möjligheter att haka på i toppen av Elitserien vid seger hemma mot Tillberga. En match som alla förväntar sig ska sluta med hemmaseger. Broberg kommer säkerligen laddade och sugna inför kvällens match två poäng hägrar och rejäl chans att haka på i toppen av serien? – Ja vi är sugna på match och att få loss mycket kraft och kunnande, kommenterar tränaren Svenne Olsson. Jesper Öhrlund tillbaka och Rolf Larsson vilar sin ljumske övrigt ordinarie.

Tillberga är tillbaka efter en liten svacka och höll jämna steg med Hammarby i onsdags och tycks efter utskåpningen mot Villa Lidköping vänt den negativa trenden. Kommer första poängen i kväll? Det tycks finnas ”Lite orosmoln på TB-himlen” som Tobias Johnson, enligt Osäkra kort för i kväll tycks Pekka Rintala, Jimmy Pettersson samt  Robin Andersson som dock provar på uppvärmningen.

KungälvSM Hammarby smIFK Kungälv (9) – Hammarby IF (12)
Kungälv får i kväll äntligen spela på sin hemmarena Skarpe Nord – viktigt för ekonomin, men kanske inte spelmässigt?
Senaste hemmamatchen  var mot Bollnäs som trots klar dominans bara fick 2-2 med sig och Kungälv var ytterst nära att göra det avgörande 3-2-målet. Hammarby har inlett elitseriesäsongen svagt trots en bra försäsong med Svenska Cup-seger. Säsongens första elitserieseger för Hammarby kom i onsdags, men det var med minsta marginal. 3-2 mot Tillberga. I fjol vann Elitserien och då blev två Hammarbysegrar lagen emellan. 2-6 på Skarpe Nord och 4-2 på Zinkensdam.

Mathias Johansson i Kungälv vet som krävs i kväll: – Det känns riktigt inspirerande att äntligen få spela på hemma plan! Vi kan slå alla lag hemma, men det krävs en maxprestation för att få med sig två poäng! Alla är friska och hela.

Bollnäs liten Vetlanda LBollnäs GIF (3) – Vetlanda BK (4)
Kvällens toppmatch mellan två lag som plockar poäng i stort sett varje match. Varannan match lagen spelar slutar oavgjort. Vetlanda är fortsatt obesegrade medan Bollnäs fick sin förlust noll spräckt mot serieledande Sandviken. I fjol slutade matcherna mellan lagen med Vetlandaseger 2-4 i Bollnäs och 4-4 i Vetlanda. Det finns väl mycket som tyder på att det blir en jämn match även i kväll.
Vetlanda kryssar vidare? – Ja nu är det dax för 7-7. Fast i för sig har vi två raka nu så fortsätter gärna med det nu, skämtar Tommy Österberg med ett förflutet i Bollnäs ser fram emot matchen.
– Ja det är min gamla klubb där jag trivdes oerhört bra. Det bortamatchen som jag personligen ser mest framemot pga bekanta och ”flames tryck”. Sedan handlar det inte om mig utan oss och jag vet att killarna ser framemot detta också oerhört mycket. Men det blir tufft som tusan.
Bollnäs kommer till spel utan målvakten Niklas Prytz som skadade sig i onsdagsmatchen. – Det är såklart jätte surt att stå på sidan ikväll. Men jag fick positiva besked igår så jag hoppas jag kan vara tillbaka om en eller två veckor.

I morgon spelar:
IK Sirius – Edsbyns IF
Sandvikens AIK – Villa Lidköping BK

Läs också