Elitserien: Omstart i kväll – En tredjedel avklarat!


20131014_Tele2_bandy_01
Elitserien har redan hunnit avverka 1/3 av matcherna när serien drar i gång på nytt igen efter en veckas landslagsuppehåll. Toppmöte i Söderhamn där Broberg ska försöka upprepa fjolårets ”skräll” när man störde Sandvikens AIK rejält i kvartsfinalerna. Andra toppmatcher förstås drabbningen mellan Edsbyn och Västerås samt när publiklagen Hammarby och Villa Lidköping ska försöka sätta publikrekord på Tele 2 Arena.  Hammarby hoppas på att radera ut AIK:s närmare 60 år gamla seriepublikrekord. Den 23 januari 1955 såg hela 14 987 åskådare matchen mellan AIK och Örebro på Stockholm Stadion. I fjol nådde man 11 890 åskådare mot Sandvikens AIK.

Hammarby smVillaSMHammarby tabellfyra tar emot tabellåttan Villa Lidköping som bara har förlorat två matcher.

– Vi har ryckt upp oss från starten av elitserien och ska bli kul ikväll. Brukar bli roliga matcher mot Villa, säger Kalle Spjuth hemvändande ryssproffset inför kvällens match.  Hammarby saknar David Pizzoni Elving som är skadad. Samtidigt är det är osäkert om Per Einarsson kommer till spel i kväll.

Villatränaren Johan Sixtensson: – Hoppas och tror på en fartfylld match. Bajen har en bra trend och vill nog föra matchen. Martin Johansson och Davva (David Karlsson) är tillbaka. Däremot vilar Erik Rosengren och Johan Karlsson.

Tillberga LVänersborg LTillberga tar emot IFK Vänersborg och är kanske omgångens mest lätt tippade match om man får tro på oddsen. Matchen spelas inomhus så perfekta isförhållanden för spelarna. Joakim Hedqvist kommenterar inledningen på eliserien för IFK Vänersborg, som ligger utanför slutspelsplats på en nionde plats, så här:  –  Vi i är väl inte hundra nöjda. Och förhoppningar på kvällens match? – Jag vill att vi gör en bra laginsats o spelar vårt spel. Hela truppen redo.

Broberg LSAIK S litenUtomhusmatch i Söderhamn där Broberg som serietrea tar emot serieledarna Sandvikens AIK.

Svenne Olsson är nöjd med säsongens inledning och kommenterar även kvällens match så här: – Ja i stort nöjda förutom de effektiviteten i de senaste 70 Rolf Larsson - Kopia (2)matcherna. Tuff match mot just nu seriesuveränerna Saik där vi behöver vara 100 procent för vinst. Men vi brukar kunna hota SAIK ibland och siktar på det igen ikväll. Rolf Larsson fortsatt borta snart tillbaka, annars friskt lag.

Anders Jakobsson för SAIK: – Vi är nöjda så här långt, bra spel och resultat. Matchen ikväll blir tuff, utomhus och halvstorm just nu. Dennis Henriksen testar före match.

Sirius smBollnäs miniUtomhus är det även i Uppsala där tabelltolvan Sirius tar emot sexan Bollnäs. Sirius interna skytteligaledare med sex mål är Ilja Grachev och han säger så här inför kvällens match och om inledningen av elitseriesäsongen: – Skönt att vara igång igen, man känner hur hungern på nya utmaningar smyger sig på!
-Tycker vi har gjort stora framsteg med tanke på att vi har ett så ung och nytt lag, och en ny tränare Bollnäs är alltid lite luriga, och det har ju inte blivit sämre med Berlin och hellmyrs i laget! Men vi ska fortsätta med vårt spel så jag tycker vi har god chans att gå segrande ur duellen! Inga sjukdomar, rapporterar Ilja Grachev.
Bollnäs saknar fortsatt Niklas Prytz och Jens Lindgren.
Adam Rudell går in i Sirius medan Robin Olsson vilar.

Vetlanda LLjusdal LVetlanda tar emot Ljusdal i SAPA-Arena. En arena som betytt stadigt ökande publiksiffror för smålänningarna. Vetlanda är tabellsjua och Ljusdal ligger på trettonde plats med två poäng.

Kvällens hemmatränare Tommy Österberg kommenterar serieinledningen: – Ganska nöjda men det finns alltid saker att förbättra som fokus i defensiven i 90 minuter.  Och i kväll har Tommy bara en bild framför sig:
–  Samma bild som vanligt på Sapa vi köööör. Tommy ser inte kvällens match som en möjlighet att låta någon talang får göra seriedebut: – Nej inga debutanter.

Edsbyn smVästerås SKEdsbyn (5) och Västerås (2) bör kunna bli en bra tillställning. Lagen saknar ett par av sina viktigaste spelare.

–  Vi är ganska nöjda med spelet dock har vi inte fått med oss dom resultaten från vissa matcher som vi hade önskat, sammanfattar Simon Jansson säsongen så här långt och tror så här om kvällens match: – Det brukar bli väldigt bra matcher mot VSK, dom spelar en offensiv och rolig bandy vilket vi också gör! De kommer bli tufft…

Ted Bergström, i Västerås SK, en tredjedel av elitserien är redan avklarade är ni nöjda så här långt? – Ja det går fort kan man lugnt konstatera…. Ja vi är nöjda, man vill ju alltid ha fler poäng än man har men på det stora hela är vi nöjda, tycker Ted Bergström som bekräftar att Esplund och Gröhn vilar. – Men truppen och laget ser starkt ut ändå. Tror byn har nån skada också så det borde jämna ut sig, säger Ted inför kvällens drabbning.

Edsbyn får klara sig utan Liiw och Hans Andersson i kväll. De är fortsatt skadade.

Läs också