Elitserien: Derbydags och viktiga streckmatcher i kväll!

I Västerås rustas det för derby mellan Västerås och Tillberga. Två riktigt viktiga matcher kring slutspelstrecket då Villa Lidköping tar emot Broberg Söderhamn och Vänersborg tar emot IFK Kungälv i västsvenskt derby.

VillaSMBroberg LVilla Lidköping (9) – Broberg Söderhamn (7)
Vi känner igen idet i år – en viktig match kring ett viktigt streck. En riktigt fyrpoängsmatch mellan tabellnian Villa Lidköping och tabellsjuan Broberg Söderhamn som har tre poäng mer än hemmalaget. Svenne Olsson tränare i Broberg inför kvällens match: – Bra känsla i en tuff bortamatch, inga förändringar Rolf Larsson fortsatt borta annars friskt gäng.

Vänersborg LKungälvSMIFK Vänersborg (8)- IFK Kungälv (10)
Västsvensktderby och ytterligare en viktig fyrpoängsmatch kring slutspelstrecket. Även här skiljer det tre poäng mellan lagen och i fjol blev det bortasegrar i båda mötena lagen emellan. V-K 4-6 och K-V 0-8.  Friskt och helt i Vänersborg? – Ja alla friska o hela i truppen! Tuff match ikväll , Kungälv är bra!! Vi måste få igång vårt spel o jobba hår i defensiven, kommenterar Jocke Hedqvist inför kvällens match.

 

SAIK S litenSirius smSandvikens AIK  (1) – Sirius (12) 
Vad talar för att obesegrade serieledarna Sandviken ska tappa poäng mot Sirius? Inte mycket, men Sirius spel rapporteras stadigt förbättrats. Matchen mot Bollnäs i onsdags var ännu ett steg i rätt riktning. Gav man inte bort enkla mål i onsdags så hade det räckt till poäng mot Bollnäs. I fjol hade SAIK blev det dock klar seger för gästrikarna.
– Vi tar små kliv hela tiden, och Sandviken vet vi är otroligt målfarliga, så kommer defensiven vara ännu viktigare, men vi får inte glömma Att vi också kan spela bra offensiv bandy, det handlar om att hitta balansen mellan off och deff, säger Ilja Grachev inför kvällens match.

Anders Jacobsson och SAIK är obesegrade sedan kvartsfinalerna mot Broberg i slutspel och Elitserien. På väg mot en ny rekordserie utan förlust?
– Säsongen 99-00 så förlorade vi i andra omgången sedan var vi obesegrade i 35 matcher slutade med guld. Så vi har en bit kvar för att slå det rekordet.
Någon junior som för debuterar i kväll?
– Ingen debutant ikväll men speltid för någon junior blir det säkert.

 

Ljusdal LEdsbyn smLjusdal (13) – Edsbyn (4)
Utomhusmatch på Ljusdals IP Ett lag som ställs mot energifyllda Edsbyn. Ljusdal som återigen tappade en ledning senast har en tuff uppgift framför sig om de rödblå visar samma vilja som Västerås SK senast. Edsbyn får klara sig utan Hasse Johansson och Daniel Liw även i kväll. Ljusdal kommer med samma lag som senast mot Vetlanda.

Vetlanda LHammarby smVetlanda (6) – Hammarby (2)
Vetlanda hade stora besvär mot Ljusdal senast. Hammarby har hittat tillbaka och närmar sig fjolårets elitserieform. Sex raka segrar kanske talar sitt tydliga språk, men då har fem av dessa spelats på hemmaplan. Tuffare match att vänta i SAPA-Arena som äntligen når 2 000 åskådare i kväll?

Västerås SKTillberga LVästerås SK (3) – Tillberga (4)
Trött på hedersammaförluster twittrade Tillbergas sportchef Tobias Johnson efter uddamålsförlusten mot Vänersborg senast. Nu är det laddat igen och Tobias förutspår ”krig” i kvällens derby mot Västerås SK. Tillberga har kommit allt närmare poäng medan Västerås hade det besvärligt mot ett effektivt Edsbyn i onsdags och kom aldrig in i matchen. Revansch i kväll för de grönvita som lär sakna Johan Esplund, Oscar Gröhn
Tillberga saknar i kväll Pekka Rintala, Tobias Eriksson och Jens Blixt borta.

– Ikväll har vi samma lag förutom att Sjöström går ut och Aksel Ekblom in.  Så Esplund, Gröhn och Sjöström vilar ikväll. Så hi är lite revanschsugna ikväll kan man säga, säger Ted Bergström inför derbyt.

Läs också