Elitserien: Sirius form på uppåtgående


90 Adam Rudell GAISVetlanda LSirius smSirius kan fira jul i godan ro efter 7-2-seger borta mot Vetlanda. Efter tvåmålsförluster mot serieledande SAIK och Bollnäs följde man upp det med 4-4 hemma mot Villa Lidköping och en klar bortaseger mot Vetlanda.

Vetlanda fick en drömstart när Jocke Andersson gav hemmalaget ledningen redan efter 63 sekunder. Därefter handlade det bara om Sirius i första halvlek.

– Sirius gör oss dålig idag med lite hjälp av oss själva. De spelar med bra bolltempo och många som deltar…starkt vi var energilösa med…, konstaterade Vetlandatränaren Tommy Österberg.

Adam Rudell blir tremålsskytt för Sirius. Adam gör kvitteringsmålet och innan halvtid har Sirius gått upp till en 1-5-ledning.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi i stort sett spelar ut Vetlanda. I andra kliver dom upp högt och får lite tryck på oss. Då har vi lite problem i början på andra men tar sedan över lite igen och det blir aldrig riktigt någon nerv i matchen..

Tommy Österberg kommenterar Vetlandas spel: – Korta anfall och dålig fantasi för dagen. Rycker upp oss i andra och det är nästan mot ett mål när vi pressar de, men har ingen flyt i dag.

Vetlanda reducerar till 2-5 på en straff genom Anderas Lysell. Sedan ökar Adam Rudell på till 2-6 och därefter fastställer tvåmålsskytten Mattias Hammarström slutresultatet till 2-7.

– Sett över 90 min så gör vi en riktigt bra borta match mot Vetlanda där vi skapar mycket framåt och gör det även bra defensivt, kommenterade Adam Rudell.

Suverän julavslutning för Sirius. Känslan man får är Sirius bara blir bättre och bättre

– Ja absolut bättre kunde det inte bli . Det finns mycket potential i detta laget och när vi får ihop det så blir det riktigt bra.

Vi har byggt på ett spel sen försäsongen och nu börjar vi få utdelning på det. Känslan är att vi bara blir bättre och bättre..Och nu är man riktigt taggad inför annandagen hemma på studan.

Då tar Sirius emot Hammarby. Sirius fick klara sig utan Ilja Grachev i matchen efter revbensskadan vid en kollision i onsdags. Under säsongen har Adam Rudell och Robin Olsson fått turas om att få speltid i Sirius. Under de sista omgångarna har båda fått spela. Adam Rudell tremålsskytt i går och Robin Olsson med bland annat två assist rapporerteras i UNT tillsammans med Putte ! Johansson ha stått bakom mycket av Sirius fart i spelat.

Läs också