Elitserien: Vänersborg knäckte SAIKs förlustfria svit (uppdaterad)

Uppdaterad: Kommentarer från Simon Jansson, Edsbyn och Svenne Olsson, Broberg.

Det blev Vänersborg som raderade ut Sandviken AIKs förlustnolla i tabellen. Segersiffrorna skrevs till 5-3.  Västerås med Johan Esplund tillbaka krossade Bollnäs och vann med hela 12-2! Junioren Max Mårtensson blev fyramålsskytt för Västerås! Hammarby och Broberg delade på poängen medan Villa Lidköping slog Kalix och Edsbyn besegrade IFK Kungälv. Ljusdal tog säsongens första seger efter 4-3 mot Tillberga. Villa åter ovanför slutspelstrecket och klättrar från nionde till sjätte plats i tabellen.

Västerås SKBollnäs miniVästerås SK – Bollnäs GIF 12-2 (5-0)
Västerås tog en rejäl revansch efter förlusten mot Kungälv i onsdags med att vinna mot topplaget Bollnäs med tvåsiffrigt.

En skön seger för Västerås. – Verkligen. Ja det var en skön match innan jul här, konstarade Ted Bergström i Västerås.

Johan Esplund tillbaka i Västerås för kvällen. Junioren Max Mårtensson debuterade i onsdagsmatchen mot Kungälv och gjorde hemmadebut i fredagens julavslutning. En lyckad sådan! Tobias Holmberg gav Västerås ledningen efter åtta minuter och strax därefter gjorde Max 1-0, vilket var det första elitseriemålet i karriären. Max nöjde sig inte med det utan det skulle hinna bli fyra mål innan matchen var över.

 

VillaSMKalix LVilla Lidköping – Kalix 7-2
– Gick att lira 20-25 min sen blev det hoppigt! Tycker vi har totalkoll rakt igenom. Rejäla, fokuserade och enormt arbetsvilliga, sammanfattade Villatränaren Johan Sixtensson.
David Karlsson tremålsskytt för Villa Lidköping.

 

Vänersborg LSAIK S litenIFK Vänersborg – Sandvikens AIK 5-3 

Grym match!! Vi var desperata idag o krigade som djur hela laget, kommenterade Jocke Hedqvist.
Sandviken var inte lika nöjda med sin insats. Anders Jakobsson, taktiker i Sandviken: – Mycket besviken, men vi är inte tillräckligt bra idag och då vinner man inga matcher.

 

Ljusdal LTillberga LLjusdal – Tillberga 4-3 (2-2)
Ljusdal kan fira ju med en seger i bagaget och dessutom ha vunnit andra halvlek. Som vi skrivit tidigare har Ljusdal tappat många ledningar i slutet av matcherna.  – Ja riktigt skönt. En jämn match överlag tycker jag. Vi får ihop det lite bättre i andra, och då tycker jag det väger över till oss, konstaterade tvåmålsskytten Kalle Mårtensson i Ljusdal.
Tillberga en veckas välbehövlig matchvila och förhoppningsvis får tillbaka sina frånvarande spelare. Robin Andersson tvåmålsskytt för Tillberga.

Hammarby smBroberg LHammarby – Broberg Söderhamn 3-3
Hammarby behöll sin förlustfria svit som nu är uppe i nio matcher. 3-3 i går mot Broberg trots skador. Hammarby hade dock 3-0 som Broberg hämtade in.  – Surt tappa 3-0 men dem hade en grym målvakt, tyckte Kalle Spjuth  som var tillbaka i Hammarby i går och gjorde 3-0 målet.

– Rätt jämn första och där 2-0 ej speglade matchbilden, sedan lite mer Bajen i andra utan att skapa så mycket och vi smygkämpar in 3-0 underläge, sammanfattade Brobergstränaren Svenne Olsson efter matchen.

 

Edsbyn smKungälvSMEdsbyn – IFK Kungälv 6-2 (3-2)
Kungälv var länge och väl med i matchen i bortamötet mot topplaget Edsbyn. Uddamålsledning till Edsbyn i halvtid som höll sig ända till den 64:e matchminuten då tvåmålsskytten Robin ökade på ledningen till 4-2 då Kungälv hade Andreas Berggren på utvisningsbänken. Daniel Liw ökade på Edsbyns ledning när han gjorde sitt andra mål för kvällen bara fyra minuter senare. Kungälv kom inte närmare, utan Robin Ehn fastställde slutresultatet 6-2. Edsbyn firar jul som tvåa i Elitserien medan Kungälv har fyra poäng upp till en slutspelsplats i en haltande tabell.

– I först tyckte vi inte att vi kom upp i nån nivå, Kungälv gjorde de svårt för oss och dom skapa många hörnor, så 3-2 fick vi vara nöjda med i halvtid. I andra är vi bättre och styr matchen även om dom hade något läge, kommenterade Simon Jansson matchen.

 

Allsvenskan
Södra
Nässjö – Skirö Nävelsjö 8-1

Läs också