Elitserien: Inför kvällens matcher!

Fler kommentarer och uppdateringar under eftermiddagen inför matchstart!

Västerås SKBollnäs miniVästerås SK – Bollnäs GIF
Intressant toppmatch i kväll mellan Västerås och Bollnäs.
– Verkligen. Många bra bandyspelare på isen ikväll, meddelar Ted Bergström.
Hermansson, Bucht, Sjöström och Norrman på läktaren idag. Så fullt lag ikväll för oss.
Det innebär således att Johan Esplund är spelklar efter hjärnskakningen i samband med landslagslägret.

Bollnäs Pär Törnberg fick en klubba i ansiktet i onsdagsmatchen. – Klubban träffade precis i ögonvrån på utsidan, fem stygn, kraftig svullnad, blåklocka… Så jag hade tur! Det blir galler eller visir i dag!
VillaSMKalix LVilla Lidköping – Kalix
Villa Lidköping är i kväll utkörda i värmen och får fira Isstadion i Lidköping som firar 50 år! 1 november 1964 slogs portarna upp för första gången och har ett publikrekord på 8 774 en snöig semifinalmatch mot Sundsvallslaget Selånger som man föll med 2-3 i sudden. Detta efter att ha slagit ut Sandvikens AIK i semifinal.
Villa är i behov av seger för att kunna få en jul i frid!

Villa har en stor och bred trupp. Dilemmat med stor trupp måste vara att alla ska ha speltid? – Haha bara varit fördelar med stor trupp för oss med tanke på skadebilden som varit, svarar Johan Sixtensson som har laget i kväll klart. – Samma gäng i kväll!

Vänersborg LSAIK S litenIFK Vänersborg – Sandvikens AIK
Vi frågar Jocke Hedqvist i Vänersborg om Vänersborgs form . Efter en riktigt bra match mot Villa har ni tappat lite håller du med?
– Vi gjorde en bra match i fredags mot Kungälv .. I onsdags var vi riktigt dåliga så inget att säga om. Nya tag ikväll  Vänersborg kommer med samma lag som senast mot Bollnäs.

Anders Jakobsson om man följer ni planen inför SM-finalen eller har ni toppat formen för tidigt?
– Har aldrig köpt snacket om ”Att det är inte nu vi ska vara bra, utan i mars”. Vi vill alltid vara bra. Vet inte heller hur man formtoppar 17 man samtidigt… Inga ändringar i laget inför kvällen.

Ljusdal LTillberga LLjusdal – Tillberga
Tillberga har viktiga spelare på skadelistan. – Jesper Nywertz tillbaka, i övrigt samma lag som sist. Blixt, Rintala och Barklund således borta. Tunga avbräck…, meddelar Tobias Johnson Tillbergas klubbchef.

Hammarby smBroberg LHammarby – Broberg Söderhamn
Hammarby har fått nya skadeproblem. Det är Carl-Johan Rutqvist som skadade knät i samband med en kollision i onsdagens match mot Ljusdal.
– Vi väntar på magnetröntgenbeskedet vad gäller Rutqvist. Bör komma inom ett par dagar, medddelar Stefan Erixon.
Senast saknade Hammarby även Kalle Spjuth, Per Einarsson och David Pizzoni Elving.

Vi frågar Brobergs tränare Svenne Olsson om spelarläget och tankarna inför kvällens match?
– Jo, tack bra här och vi siktar på att vara bra ikväll! Rolf spelar ikväll. Den enda som saknas är Dennis Wasberg på grund av sjukdom.

Edsbyn smKungälvSMEdsbyn – IFK Kungälv
Edsbyn ställer upp med samma lag som mot Tillberga. Daniel Liw spelar alltså även i kväll medan Hasse Andersson är borta.
Simon Jansson säger så här om påståendet att ”Edsbyn har lätt för IFK Kungälv”: – Nja, de åren jag spelat i Edsbyn så har vi haft rätt svårt mot Kungälv, speciellt på borta. Förra året minns jag att vi avgjorde väldigt sent i mötet hemma mot dom…För att vinna idag så måste vi spela på topp, för Kungälv är ett bra lag!

Kungälv tränaren Ari Holopainen såg inte helt nöjd ut med Kungälvs spel stundtals under första halvlek. Betydligt bättre andra halvlek. Kan ni ta med er spelet till i kväll?
– Nej så va det ju, men nu är det ny match! Ja vi ska ta med oss att vi gör en bra andra och att vi kämpar för varandra i 90 min och aldrig ger oss, svarar Mathias Johansson. Edsbyn borta är väldigt tufft men vi kommer dit & kan spela helt utan press på oss!

Kungälv har Daniel Gratjov är krasslig medan Fredrik Johansson är tillbaka.

Allsvenskan
Södra
Nässjö – Skirö Nävelsjö

Läs också