Semifinalrepris – Får SAIK revansch?

Ät Julbord i Alperna med STS Alpresor under Rossija-turneringen

Västerås SK spelar hemma mot elitserietvåan Villa Lidköping i ABB Arena på onsdagkväll. Mycket intressant match. Villa är tunga just nu. Förutom skadade Daniel Skoog så är Villa skadefritt. Efter tre raka och klara segrar på hemmaplan så är Villa första riktigta testet på hemmaplan
– Så känns det verkligen. Villa är riktigt bra, särskilt framåt med Johan Andersson och Daniel Andersson. Hoppas att sviten hemma håller i sig, säger Victor Engström till VLT. Tränaren Andreas Westman: – Villa är lite lika Sandviken i styrka. För oss gäller det att hålla dem sysselsatta, och att försvara jädrigt hårt. De är bättre offensivt än defensivt, det får vi försöka utnyttja. Tränaren Westman säger till VLT att VSK ska försöka hålla extra koll på Villas superduo. – Ihop är de väldigt vassa. Och det finns väl knappast någon som är bättre än Daniel Andersson, anser Westman.

Sandvikens AIK gästas av Bollnäs GIF. SAIK vann senast mot IFK Kungälv borta och föll senaste hemma matchen mot Villa Lidköping. Kristoffer Edlund har hamnat utanför landslagstruppen, vilket han säkerligen vill rätta till. Sandvikens AIK har även revansch på fjolårets semifinalförlust mot Bollnäs. Det har gått något trögare för Bollnäs i vinter. Laget har ännu inte vunnit på bortaplan. Dags i kväll?

Formstarka Vetlanda åker till Karlstad för match mot Boltic. Det finns spelare i vetlanda med förflutet i Boltic. Patrik Styrbjörn, Marcus Sixtensson och Fredrik Rinaldo, som fortfarande bor i Värmland. Boltics assisterande tränare Rickard Timmerklev ser inte kvällens match som någon omöjlig uppgift. Alla är tillgängliga i Boltic förutom Marius Austad. Jon Karlsson står åter i mål efter att Anders Wallman fått stå några matcher efter en bra insats mot Edsbyn. Ryssen Konstantin Akthlsetin i Boltic har börjat hitta rätt i Boltic, enligt Rickar Timmerkliv till Värmlands Folkblad.

Haparanda Tornio tar emot Broberg Söderhamn. Haparanda har haft ett nyttigt uppehåll från spel och man har haft en hel del att fundera och jobba på efter ideliga förluster på sistone. Broberg Söderhamn får ses som favoriter.

Spela bandy på Oddset? Svenska Spel

Läs också