Trettondagen – Bjuder på massor av bra bandy!


Trettondagen bjuder traditionsenligt på massor av bra bandy runt om i landet! Toppmöten i bla Elitserien allsvenskan och damelit. Huvudattraktionen är det grönvita mötet mellan Hammarby och Västerås SK, men de intressanta mötena duggar tätt i den spännande och jämna upplagan av Elitserien.

 

Tillberga LVillaSMTillberga  (14) gav Sandvikens AIK vissa besvär senast, men till slut vann serieledarna. I dag ställs man mot Villa Lidköping (8) som låter Linus Rönnqvist vila. Lars Fall är tillbaka efter sin skada som tvingat honom att vila matcherna mot Västerås och Edsbyn. Johan Sixtensson tränare i Villa inför Tillbergamatchen: – Ja vi har full respekt för Tillis och måste vara bra för att vinna. (Jakob) Säleby står i mål idag, (David) Borvall får vila idag efter en intensiv,men jättebra start.

Tillberga har fortsatt Rintala, Blixt och fortsatt skadadelistan. Dessutom är Måns Engström sjuk.

Hammarby smVästerås SKHammarby (3) och Västerås SK (2) är huvudattraktionen i dagens omgång. Hammarby har vacklat något de sista två matcherna med både David Pizzoni Elving och Carl-Johan Rutqvist på skadelistan. Pelle Einarosson är tillbaka och Hammarbystrupp är intakt med den laget hade i förlustmatchen mot Vänersborg i fredags. Vad behövs för att ni ska komma upp till er nivå? – Vi behöver ha bra tryck i spelet och hålla oss till vår gameplan, säger Hammarbys lagkapten Stefan Erixon.

> – En rolig match att spela. Brukar bli spännande matcher mot Västerås och förhoppningsvis är vädret ok så det blir en underhållande match, tycker Kalle Spjuth i  Hammarby.

Sirius smKalix LSirius (12) och Kalix (11)  är inte några förväntade slutspelslag, men dagens match är inte desto mindre intressant. Båda lagen har stört slutspelslagen och spelet tycks vara ständigt på uppåtgående. Vilket lag lyckas bäst med sitt spel i dag? Ett intressant möte och lite av en fyrpoängsmatch i kampen om att undvika tvingas kvala sig kvar till Elitserien i första hand. Gissningsvis sneglar båda lagen på slutspel och spekulerar på möjligheten för det.

– Ja det känns bra, det är två lag som verkligen vill vinna! Men det är en viktig match, vi ska ta hem 4 poäng hem till Kalix. Nicklas Sundqvist (…klar för Kalix! Läs mer) gör elitseriedebut i kväll, en duktig spelare som får chansen. Det blir en rolig match Simon (Viklund) och Peter (Shirokov) är skadade och Tommy (Andersson) är hemma samma lag som sist bara att Nicklas spelar istället för Tommy, upplyser Kalix duktige målvakt Björn Hellman direkt till Bandyworld.

> Ilja Grachev, Sirius: –  Idag blir det ett stälningskrig…det handlar om att sätta våra chanser! Då vinner vi matchen.

Broberg LVänersborg LBroberg Söderhamn (6) och Vänersborg (7) vill båda skaka av sig Vetlanda ytterligare och befästa kontakten om en placering toppfyra. Inför kvällens match är de bara en respektive två poäng bakom Bollnäs och Hammarby på fjärde och tredje plats.

Måltjuven Joakim Hedqvist i Vänersborg är tillbaka på gammal jaktmark och hemmaplan på Hällåsen. – Vi har gjort två bra matcher men viktigt att vi kommer ihåg att göra samma arbete igen!! Alla matcher i serien är tuffs så vi får fortsätta kriga på.

KungälvSMSAIK S litenIFK Kungälv (10) – Sandviken (1). Kungälv krigar har tappat närkontakten med slutspelslagen efter förlust mot Ljusdal bland annat. Nu får siktet i första hand vara inställd på nytt kontrakt utan kval.  I dag ställs man mot serieledande Sandviken vilket förstås är en svår uppgift.  – Ja verkligen! Men det är alltid kul å inspirerande att möta dom bästa lagen! Inga ändringar i laget sedan sist, meddelar Mathias Johansson spelare i Kungälv.

Sandviken hade överraskande vissa besvär med Tillberga senast men vann till slut med 8-3.
– Vi var väl inte 100 från start men TB spelade bra också. Inga förändringar till idag, tuff match men just nu ser vädret bra ut.

Ljusdal LBollnäs miniLjusdal (13) – Bollnäs (4)  Lätt snöfall väntas i eftermiddag, något som nog gynnar Bollnäs i första hand.
”Andreas Westh brukar kunna se ut som han är själv på plan när det snöar som värst”.  Bollnäs förväntas ta ytterligare två poäng och stärka sina aktier i kampen om topp fyra.

> Kalle Mårtensson, måltillverkaren i Ljusdal, en skräll mot Bollnäs hade väl suttit fint? – Ja vi är starka hemma. Bollnäs är bra men vi vill ge dom en match.

Filip Skoglund är fotskadad i Ljusdal. Filip Ljus som gjort sex elitseriematcher i år väntas få mycket speltid i dag. Filip blev i går uttagen i VM-truppen för 17-åringar. Läs mer >>.

Edsbyn smVetlanda LEdsbyn (5) – Vetlanda (9)  Starka Edsbyn tar emot Vetlanda som tycks vara inne i en riktigt tung period. Edsbyn spel mot Villa Lidköping imponerade senast och såg ut att gå mot en soklarseger.
Bandyworld har redan förutspått att Edsbyn tveklöst är en verklig het kandidat till SM-finalen. Ett SM-Guld till byn ger hela 10 ggr pengarna och det känns inte som någon utopi. Bandyoddsen hittar ni här.  Vetlanda har allt att vinna i dag. Med facit de sista matcherna kan Vetlanda spela utan press i dag och har allt att vinna. Det är nog lättare sagt att än gjort för Vetlandas ambitioner är givetvis slutspel och där ser läget just nu allt annat än rofyllt ut.

> Vad vill Tommy Österberg, tränare,  se av sitt Vetlandalag i dag?  – Jävlaranamma, sisu och fokus 90 minuter för det spelsättet vi vill visa upp idag.
> Edsbyn kommer med samma lag som mot Villa senast. Finns det något i dag som talar för att ni inte kommer att prestera samma fina toppbandy som i mötet mot Villa? Frågan går till Simon Jansson.
– Ne de hoppas jag inte, var har en bra känsla in till denna match så jag hoppas att vi kan prestera bra bandy idag!

Läs också