Elitserien: Femte raka för Västerås


Hammarby smVästerås SKFemte raka segern för Västerås – Bollnäs, SAIK, Villa, Vetlanda, Hammarby…
Västerås hade kontroll på händelserna i första halvlek, men Hammarby fick ett par riktigt enkla mål och ställningen var 3-3 i halvtid. Snön började falla i halvtidsvila vilket passade Hammarby bra som också tog ledningen i inledningen av andra halvlek genom Adam Giljam. Västerås tog time-out och plockade upp Johan Esplund högre upp i banan. Det gav effekt direkt. Västerås vände till 6-4-ledning och såg ut ha bra kontroll på matchen. I slutet av matchen blev det väl mycket Hawaii-bandy och chanserna duggade tätt åt båda hållen. Efter ett anfall från Robin Sundin så misslyckades Västerås med en rensning. Martin Deacon reducerade till 6-5. Hammarby kom dock inte närmare.

9 Jonas Nilsson Västerås SK Blev det ju en jämn match till slut, lite onödigt jämn tycker jag men sköna poäng att få med sig, kommenterade Ted Bergström som tyckte att man spelar riktigt bra så länge isen tillät.

Jonas Nilsson har hittat formen som periodvis varit som bortblåst under vissa perioder senaste åren. Tre mål i går och är nu fyra i skytteligan med 27 mål.

Ljusdal LBollnäs miniBollnäs femte raka matchen utan förlust efter seger med 4-1 i bortamötet mot Ljusdal. Ljusdal bästa målsskytt i fjol var Tobias Björklund. I går blev han tvåmålsskytt för Bollnäs mot sina lagkamrater. Bollnäs gjorde ett litet ryck med två mål före halvtidsvila till 3-0., vilket räckte. Bollnäs är nu trea i tabellen. Härnäst väntar Sandviken.

Broberg LVänersborg LBroberg förlustfria svit på fem matcher bröts. Vänersborg vann chansfattig match.
En jämn match där delade poäng kunde ha varit rättvist?
– Ja det kan jag tycka, svårspelat med mkt vind och snö, i en chansfattig match där kryss hade speglat matchens innehåll, tyckte Svenne Olsson tränare i Broberg.
– Viktig seger! Tycker vi var det drivande lager över hela matchen även om det var chans fattigt.. Men Broberg slog mest lyror medans vi spelade mer och det gav oss vinsten idag, sammanfattade Jocke Hedqvist matchen.  Två poäng till västgötarna i den hårda kampen om placeringarna i elitserien. Vänersborg hakar på toppfyra en poäng bakom Edsbyn i och med sin tredje raka seger.

Edsbyn smVetlanda LVetlanda föll igen femte raka förlusten och sju matcher utan seger. Efter en jämn första halvlek så stod formstarka Edsbyn som segrare med 5-1 (1-1). – Tycker 1-1 spegla första halvlek! Medans vi kommer igång mer i andra och vinner rättvist! Vetlanda spelar bra, så vi är otroligt nöjda med 2 poäng, kommenterade Simon Jansson i Edsbyn efter matchen. – Tycker början i andra är också bra men räcker inte till idag, tyckte Tommy Österberg, tränare i Vetlanda. I nästa omgång tar Edsbyn emot Hammarby medan Vetlanda ska försöka bryta sin negativa trend mot Tillberga.

Sirius smKalix LSirius tillbaka till formen före jul – andra raka och Kalix fjärde raka förlusten.

Tvåmålsskytten Ilja Grachev om den viktiga 7-2-segern mot Kalix:
– Otroligt sköna poäng, nu är det plötligt mycket roligare att spela bandy! Vi joller ihop som ett lag off som deff, och vi sliter för varandra. Och börjar även få en väldigt bra utdelning!

Björn Hellman i Kalixmålet var mycket besviken över lagets insats:
– Vi var sjukt ….. dåliga idag, hoppas alla tänker på sin insats inte okej, men bara träna vidare. Ljusdal till helgen.

Daniel AnderssonTillberga LVillaSMTillberga tionde raka förlusten kom mot Villa Lidköping. Villa tog ledningen med två mål, men sedan kom Tillberga i kapp till 2-2 innan Villa Lidköping drar i från till seger med 4-7. Daniel Andersson fyra målsskytt för Villa.  Villa släppte fram en elitseriedebutant i dag det var Jerker Ortman som fick chansen. Villatränaren Johan Sixtensson kommenterade matchen och spelarna så här efter matchen:

– Nöjda med poängen och stundtals med spelet! Lite för mycket Hawaii över vårt spel,men fullt rättvis seger. Tillis är ett bra lag som ofta Är med länge i sina matcher, tycker de är bättre än den 1 poäng de har. Danne (Andersson) bra, (Martin) Andreasson bra och Tim Persson mycket bra på mitten.

 

KungälvSMSAIK S litenKungälv såg ut att gå mot en skräll hemma mot suveräna serieledarna Sandviken. Efter att ha fått en dröm start med två mål på de första två minuterna så var ställningen 3-0 i halvtid. Resultatet stod sig tills tjugo minuter återstod. SAIK skulle resa sig. Genom två mål och ett assist av Patrik Nilsson så slutade matchen till slut 3-3. Daniel Mossberg poängräddare för SAIK i den 83:e matchminuten.

– Jättesvår match i hård vind och dålig is. Mycket långbollar och tillfälligheter, gäller att ha inställning och lite flyt med studsarna, kommenterade Anders Jakobsson efter matchen.

Så nära seger men det räckte ändå inte ända fram för Kungälv. – Ja det är vi, synd att vi inte kan hålla linan ut. Men det va väl rättvist med kryss ändå, svarar Mathias Johansson i Kungälv om man var nöjda med matchen. En viktig poäng för Kungälv i striden om nytt kontrakt utan kval.

Nästa omgång 10 januari Edsbyn – Hammarby Vetlanda – Tillberga Villa – Kungälv Vänersborg – Sirius Kalix – Ljusdal Sandviken – Bollnäs Västerås – Broberg

Matchfakta
Hammarby–Västerås SK 5–6 (3–3)
Hammarby: Adam Giljam, Kalle Spjuth, Jesper Jonsson, Anders Persson, Martin Deacon.
Västerås SK: Jonas Nilsson 3, Johan Esplund 2, Ted Bergström.
Publik: 3 660

Edsbyn–Vetlanda 5–1 (1–1)
Edsbyn: Jimmy Jansson 2, Simon Jansson, Joel Edling, Felix Pherson.
Vetlanda: Pontus Blomberg.

Tillberga – Villa Lidköping 4–7 (2–2)
TB: Robin Andersson 3, Anders Östling.
Villa: Daniel Andersson 4, Jesper Bryngelson 2, Johan Malmquist.

Broberg-Söderhamn–Vänersborg 2–3 (1–1)
Broberg–Söderhamn: Vadim Arhipkin, Martin Söderberg.
Vänersborg: Mikko Lukkarila 2, Christoffer Fagerström.

Kungälv–Sandviken 3–3 (3–0)
Kungälv: Mikael Lindberg, Axel Ekholm, Linus Forslund.
Sandviken: Patrik Nilsson 2, Daniel Mossberg.

Sirius–Kalix 7–2 (3–1)
Sirius: Mattias Hammarström 3, Ilja Grachev 2, Mattias Widen, Tobias Andersson.
Kalix: Antti Ekman, Johan Sundquist.

Ljusdal–Bollnäs 1–4 (0–3)
Ljusdal: Kalle Mårtensson.
Bollnäs: Tobias Björklund 2, Samuli Koivuniemi, Samuli Helavuori.

Läs också