Kina: Sandviken spelar första bandymatchen!


kinas-flagga
SAIK S liten Bajkal EnergySandvikens AIK kommer att spela den första organiserade bandymatchen någonsin i Kina mot ryska Bajkal Energy när Bandy Winter Classic arrangeras i Chengde City utanför Peking. Matchen spelas den 24 januari. Detta har möjliggjorts tack vare att Sandvik slutit ett avtal med Internationella Bandyförbundet i syfte att bredda den internationella bandyn.

Syftet med Bandy Winter Classic är att introducera bandyn i Kina tillsammans med näringslivet i Kina och Ryssland. Förhoppningen är göra bandyn till en olympisk sport år 2022. Som ett led i detta har en kinesisk bandyfederation bildats och Kina kommer att delta med ett landslag i B-VM i Khabarovsk i februari.

Programmet för Bandy Winter Classic 23-25 januari 2015
Bandy Winter Classic inleds med en hållbarhetskonferens i Chengde City på fredagen. På lördagen spelas sedan tre bandymatcher:
• Kl 09:00 Sponsormatch mellan ryska ambassaden och svenska ambassaden.
• Kl 10:30 Kinas första bandylandslag mot Nordic Vikings hockeylag där även några SAIK-spelare kommer att delta. Hasse Johansson, Janne Sjonemark och Wang Xue Feng är förbundskaptener i det kinesiska bandylandslaget.
• Kl 13:00 Sandvikens AIK Bandy mot ryska Bajkal Energy i en uppvisningsmatch för bandyn i Kina.

Läs också