Skräller Vetlanda mot Hammarby?

Spela bandy på Oddset? Svenska Spel

Serieledarna Hammarby har Vetlanda på programmet. Vetlanda har överraskat i år och ska kunna rubba Hammarby på Zinkendsam. Hammarbys poängförluster har kommit på just Zinkensdam mot Tillberga och Västerås. Sandviken tar sig an Boltic. Boltic har successivt visat att man inte är årets ersättare till fjolårets Katrineholm. Det ska mycket till om Boltic ska rå på Sandviken i dag. Hammarby och Sandviken har möjlighet att få ett tre och två poängsförsprång till övriga lag som följer tätt bakom ledarduon.

Damallsvenskan spelar nästintill fullomgång och seriens fullpoängare Sandviken åker till Kungälv för att ta sig an säsongens favoriter till SM-titeln Kareby. Övriga lag som spelar mot varandra har två poäng. Intressant omgång där skytteligaledaren Matilda Svenler i Tranås BoIS tar sig an AIK. IFK Nässjö spelar mot Västerstrand.

I den norra allsvenska serien så är framförallt matchen där fjolårets elitserielag Katrineholm tar sig an Kalix som är den matchen som är intressantast på förhand. Katrineholm har nämligen bara fått ihop en enda poäng och fortsätter fjolårets negativ trend. Laget gjorde ändå bra i från sig på försäsongen. Kalix har tvärtemot varit årets komet och besegrade Örebro på bortaplan.

I den södra gruppen så blir det en match med derbykaraktär mellan Motala och Tranås samt mellan GAIS och Gripen. Den förstnämnda ser helt oviss ut inför matchstart, medan GAIS är favorit mot Gripen. Åtvidaberg har Blåsut på programmet där Blåsut är favorit. Surte är solklar favorit mot Jönköping.

Elitserien
14:00 Hammarby IF – Vetlanda BK
16:00 Sandvikens AIK – IF Boltic
Damallsvenskan
13:00 Tranås BoIS – AIK
13:00 Kareby IS – Sandvikens AIK
13:30 IFK Nässjö – Västerstrands AIK
Allsvenskan – Norra
15:00 Katrineholm VBS – Kalix BF
15:00 Gustavsbergs IF – Örebro SK
15:00 Borlänge/St.Tuna – Falu BS
15:00 Köpings IS – IFK Rättvik
17:00 Ljusdals BK – Västanfors IF
Allsvenskan – Södra
13:15 GAIS Bandy – Gripen Trollhättan BK
14:00 Åtvidabergs BK – Blåsut BK
14:00 IFK Motala – Tranås BoIS
14:00 Ale-Surte BK – Jönköping IF

Läs också