Elitserien: Inför kvällens omgång!

Elitserien närmar sig slutet och fortsätter med fullomgång i kväll. Tre möten får lite extra uppmärksamhet i kväll. Broberg Söderhamn tar emot Edsbyn en match kring strecket om fjärde platsen. Den andra matchen kring samma streck spelas i Bollnäs som tar emot Villa Lidköping. Den tredje matchen är mötet i Kungälv där Vetlanda kommer på besök. Vetlanda jagar förstås fortfarande slutspel, men hotet om att tvingas kvala sig kvar gäller numer både Kungälv och Vetlanda.

Formtoppen >>

KungälvSMVetlanda LIFK Kungälv (11) – Vetlanda (9)
Trots segern senast mot Tillberga är Vetlanda indraget i striden om att undvika kvalplats. En strid som kan spetsas till ytterligare i dag om inte Kungälv besegras. Tre poäng skiljer inför kvällens match. Kungälv kommer till spel med samma lag som senast mot Villa Lidköping.
– Ja vi vill verkligen göra en bra prestation igen. Det hoppas och tror jag att vi kommer att göra ikväll. Inga ändringar i laget, meddelar Matthias Johansson i Kungälv.

Broberg Söderhamn (6) – Edsbyns IF (4)
Hälsingederby, streckmatch och riktigt bandyväder.
Fina förutsättningar för hälsingederby mellan två formstarka lag när Broberg tar emot Edsbyn?
– Ja det ska bli riktigt skoj att möta ett Edsbyn i toppform på som det ser ut ett vintrigt Hällåsen! Alla hela och friska, enligt en glad Svenne Jonsson!
– Ja de verkar bli bra bandyväder! Vi har alla friska så samma lag igen idag som mot Bajen, kommenterar den nyblivne landslagsspelaren Simon Jansson.

Tillberga LHammarby smTillberga (14) – Hammarby (8)
TB har haft otur med skador och sjukdomar som ställt till det. Klubbchefen var nära på att få rycka in senast mot Vetlanda BK och få lämna sitt ”nödkontrakt för Köping”.
– Ja tyvärr har det varit mycket sånt här under säsongen, men det ser ljusare ut på den fronten, kan Jesper Nywertz upplysa om. – Assisterande tränaren ”Sura” Larsson som spelade mot VBK utgår och Mattias Rydberg kommer in.
Hammarby återfinns på slutsspelsplats med fem poäng till god på Vetlanda nedanför strecket. ”Ingen ko på isen för söderlaget”, men seger i kväll är väl ändå ett måste för att inte det ska bli rejält oro där.
Sirius smVästerås SKSirius(12) – Västerås SK (2)
Inga ändringar, nja vi spelare märker väl inte av det så mycket men det är klart att bandyn får lite mer uppmärksamhet nu. Vi hoppas att folket i Uppsala tar sig till studenternas denna kväll och visa allt stöd! För vi behöver det som allra mest just nu, Ilja Grachev
Ted Bergström: – Ja ikväll är det bara två pinnar som gäller. Dags att vi tar på oss ”blåstället” igen och skitar ner händerna.

Ljusdal LSAIK S litenLjusdal (13) – Sandvikens AIK (1)
Sandviken är inne i en svacka. Visserligen reste sig Sandviken i andra halvlek mot ett formstarkt Bollnäs, men det räckte inte. Målvakten Abbe Bodin i Sandviken: – Martin (Falk) står ikväll igen. Vi har haft två bra träningar i veckan och nu ser vi bara framåt. Ikväll kommer vändningen!
Ljusdals skyttekung om att få möta ett lag som säkert är revanschsuget: – Ja det kan nog tänkas! Men även vi är revanchsugna efter några halvdana matcher.
Du utgick från senaste matchen på grund av skada kan du spela i kväll?
– Ja, Jag kommer spela ikväll och i övrigt är alla tillgängliga.
Kalix LVänersborg LKalix (10) – IFK Vänersborg (5)
Vänersborg kommer till Kalix med samma lag som senast mot Sirius. En match där Joakim Hedqvist lyfte fram laginsatsen där alla jobbade för andra. Sirius tilläts aldrig komma in i matchen och kommer aldrig upp till sin kapacitet. – Vi kommer att köra vidare med vårt spel och jobba hårt! Vi måste vara ödmjuka inför varje match.
Bollnäs miniVillaSMBollnäs (3) – Villa Lidköping (7)
Två formstarka lag möts i Bollnäs där Villa Lidköping kommer på besök.
– Jättetuff match men också väldigt kul, tycker Johan Sixtensson Villatränaren. Inga ändringar i laget, Sälen (Säleby) hemma på grund av magsjuka i familjen. Tobias Nyberg med som reserv.

Läs också