Tommy Österberg lämnar Vetlanda

Tommy Österberg Kungälv FinlandVetlanda LTommy Österberg bekräftar till Bandyworld att han lämnar som tränare för Vetlanda. Vetlanda BK:s styrelse har beslutat att tillgodose Tommy Österbergs önskemål om att bli entledigad som tränare för klubbens seniorlag, skriver klubben på sin hemsida.

– Vi beklagar Tommy Österbergs framställan och tackar honom för det jobb han gjort för klubben, säger Vetlanda Bandyklubbs ordförande Kjell Nicklasson i en kommentar. Vid upptaktsträffen i höstas uttryckte Tommy att med det här laget ska man nå slutspel, annars så ska jag inte vara kvar som tränare. I dagsläget med sju omgångar kvar är Vetlanda fem poäng efter den sista slutspelsplatsen.

Före beskedet var känt växlade Bandyworld några ord Tommy inför kvällens Bollnäsmatch. Vetlanda har haft en tungperiod med skadeproblem på ett par nyckelspelare. Men både Christian Mickelssons och Anatoly Suzdalev knä är bättre. Tommy berättade då att båda har tränat för fullt flera dagar. Antatoly var tillbaka mot Kungälv senast och har inte spelat under den tunga perioden då Vetlanda  radat upp förluster.

Då blir det seger i dag? – Garanterad, tror att killarna har lite extra de vill visa idag, svarade Tommy i morse före beskedet.

Som kommentar till den snöpliga förlusten mot Kungälv i onsdagskväll svarade Tommy:  – Troligtvis därför att jag orkade inte ge så mycket energi till killarna som de hade behövt.

Läs också