Elitserien: Där kom Tillbergas första seger!

Sirius smTillberga LTillberga inkasserade sin första seger på Studenternas mot Sirius.
Det blev 3-2 och Mattias Rydberg tvåmålsskytt för Tillberga.

– Fruktansvärt skönt, vi ar ju så nära mot Kalix sist så jag tycker vi var värda en seger idag, Jesper Nywertz i Tillberga. Tillberga har därmed möjligheten att nå i kapp Ljusdal och undvika jumboplatsen. Lagen möts i den sista omgången och det skiljer två poäng mellan lagen.

Mattias Hammarström gör Sirius båda mål i kväll. Sirius chanser att undvika att tvinga kvala sig kvar sjönk i kväll. Man har tufft spelprogram kvar. På fredag måste Kungälv besegras. Därefter följer Bollnäs, Sandviken, Villa Lidköping och Vetlanda.


Bollnäs miniHammarby smHammarby vann stort i bortamötet mot Bollnäs.
Det blev en lyckad start för återvändande tränaren Magnus Brodén. Det blev hela 8-3 till Hammarby.
– Skön och viktig seger givetvis. Tycker vi gjorde rätt många bra saker idag framförallt omställningsspelet. Vi fick bra utdelning i början av matchen absolut. Tycker sedan att vi kände oss starka i andra och hade rätt bra koll på matchen, kommenterade Stefan Erixon efter matchen. Tvåmålsskyttar i matchen var Adam Giljam och  Stefan Erixon (hörna och straff).

 

SAIK S litenBroberg LSandviken hade inga problem att ställa om sig efter landslagsuppehållet för en del och Kinasresan för de andra i laget.

Det blev hela 9-2 mot Broberg i kväll och en placering bland de topp fyra är i det närmaste klar för serieledarna. Patrik Nilsson var förkyld och då passade landslagskollegan Erik Pettersson på att göra fyra mål för Sandviken.
– Vi gör en mycket bra match både off och def fungerade. Mycket energi efter weekend i Kina, vi har totalkoll hela matchen, berättar Anders Jakobsson nyligen hemkommen från Kina.
– Kinaresan var väldigt bra en härlig upplevelse för alla med muren, den förbjudna staden och lite sightseeing i Peking. Bandyn var väl sådär, spelade på en väldigt dålig sjöis så det blev väldigt mycket vänskap över det hela.

 

Kalix LEdsbyn smEdsbyn vann en svår bortamatch mot Kalix.
Seger med 4-2 trots att man saknade Simon Jansson, Daniel Liw och Hans Andersson.
– Känns som om vi inte kom upp på nivå idag, känns som vi kan mycket bättre än så. Nya tag på söndag mot Kungälv, kommenterade Christoffer Norin Kalixförlusten.

– Ja vi gör en mycket bra insats. Trots några viktiga pjäser borta. Sköna och viktiga poäng, kommenterar Magnus Kuben Olsson som tvingades till comeback i kväll. Men det var inget han var ledsen över. – Ja det var otroligt roligt. Åka lite på långbollar igen, kul.

I och med Bollnäsförlusten i kväll så har Edsbyn fått ett trepoängsgap till femteplatsen. Dessutom skuggar man Västerås SK på andra plats.

 

Vänersborg LVästerås SKVästerås drog det längsta strået i en svängig och målrik match i Vänersborg.

Jonas Nilsson gjorde fyra mål för de grönvita som vann med 7-6 inför närmare 2 000 åskådare.  Vänersborg ledde i halvtid med 3-2, men sedan blev det öppet hus i försvaren. – Jag tycker att vi gjorde en bra första halvlek och borde lett med ett par mål till minst! Sedan i andra blir vi passiva och bjuder in Västerås i den andra halvleken och släpper in alldeles för billiga mål…, kommenterade Jocke Hedqvist. Vi får bryta ihop och ladda om.

Seger och ett steg närmare topp två i kväll. Var det två anfallsglada och givmilda försvar i kväll? – Ja vilka sköna viktiga poäng! Ja nog var det givmilda försvar idag. Svängig match som jag ändå tycker vägde över rättvist till vår favör, tyckte Ted Bergström i Västerås. Så det är skönt att haka på Sandviken ett tag till. Tar dom ett snedsteg nu i slutspurten så vill vi vara där och hugga direkt.

Mer kommer

Läs också