Spelarnytt: Malmqvist och Johansson har förlängt med Villa

71 Johan Malmqvist Villa LidköpingVillaSMVilla Lidköping har presenterat två förlängda kontrakt de senaste dagarna. Mattias Johanssons ettåriga förlängning presenterades i helgen och i dag redovisade Villa att man förlänger med sin back Johan Malmqvist. Det nya kontraktet är på ytterligare två år med moderklubben.
– Det känns givetvis mycket bra. Villa är klubben i mitt hjärta och att vara med ytterligare ett par år är verkligen inspirerande, säger Johan snart 32 år. Johan har spelat 160 elitseriematcher för klubben, men även spelat för IFK Motala och Ale-Surte.

– Det var nog nyttigt med lite miljöombyte, men att få vara med på den resa som föreningen gjort och gör är väldigt inspirerande, säger Johan som ser fram emot slutspelet.
– Det har ju varit lite och upp och ner för oss, men inte minst under de båda matcherna förra helgen visade vi vad vi kan. Nu väntar den del av året vi tränat för så länge och det känns både spännande och inspirerande.

20 Mattias JohanssonMattias Johansson med Frillesås som moderklubb har förlängt sitt kontrakt med Villa Lidköping. 23 åringens kontrakt löper på ett år och Mattis gör redan sin sjunde elitseriesäsong.

Mattias har meriter från landslagsspel i alla landslag från pojk, juniorer upp till U 23.  När Sveriges J 19-lag tog VM-guld i Sibirien 2010 var Mattias lagkapten och en av de främsta bakom triumfen.

– Att föreningen och tränarna tror på mig betyder mycket. Jag tror också att förutsättningarna att utvecklas bandymässigt inte kan vara bättre någon annanstans, säger Mattias Johansson. – För självförtroendet inför kommande avslutning i serien och slutspel betyder detta mycket.

Läs också