Elitkvalet startar på torsdag

I helgen avslutades allsvenskan och inför drygt 1 000 åskådare besegrade Nässjö Jönköping och blev därmed klara för elitkval. Nässjö lottades i samma grupp som Kungälv och Tillberga samt seriesegrarna Katrineholm i den norra allsvenskan.

De allsvenska nykomlingarna Falu BS tog blev klara för elitkval i den sista omgången och hamnar i samma grupp som Sirius, Ljusdal och de södra allsvenska södergruppssegrarna Gripen Trollhättan.

Sirius smSirius Jakob Jenefeldt tränar för fullt och kan bli aktuell för spel redan i Sirius kvalseriepremiär på torsdag i nästa vecka, skrev UNT i förra veckan. – Det är kul att bara få vara med på isen, men jag vet inte om jag skulle tillföra något på planen, men jag ska i alla fall ge det en ordentlig chans, säger Siriusspelaren till tidningen.

Det är inte bara den sportsliga delen som Sirius får kvala sig kvar i högsta serien. Klubbens ekonomi går igenom en hårdare prövning just nu. Sirius skickade under söndagen in sin handlingsplan och de ekonomiska prognoserna till bandyförbundet i hopp om förnyad elitlicens, enligt UNT. Hur de ser ut vill klubben inte berätta. En ny klubbchef söks. Enligt Sirius hemsida behöver klubben ytterligare 800 000 kronor för att klara den här säsongen.

Första omgången spelas på torsdag 26 februari:
Nässjö – Tillberga
Katrineholm – Kungälv
Falu BS – Sirius
Gripen – Ljusdal

Grupp A: IFK Kungälv, TB Västerås, Katrineholm Bandy, Nässjö IF.
Spelprogram/tabell: >>

Grupp B:
IK Sirius, Ljusdals BK, Gripen Trollhättan BK, Falu BS.
Spelprogram/tabell: >>

Läs också