Elitkval: I drar kampen om elitkontraktet i gång


Elitseriekvalet är något av det mest ångestframkallande i bandy påstår en del. Elitserielagen har allt att förlora och de allsvenska lagen allt att vinna. Kanske inte riktigt. För Gripens del har målsnöret blivit till allt annat än tunt målsnöre. Är det dags nu?
 

Gripen LLjusdal LGripen satsar på fullt hus i elitkvalet och har fyllt på truppen med några veteraner. Viktor Weiselius, Joachim Berglundh och Daniel Larsson. Gripen och tränaren Magnus Nordin har haft målet klart:
– Målsättningen har hela tiden varit elitserien.

Truppen skadefri och fri från sjukdom?
– Truppen är helt fri från sjukdomar eller skador.

Har de ”nya gamlingarna” hunnit komma in i laget och är de med i kväll?
– ”Gamlingarna” har varit med och stöttat Sedan december. Dom finns med i truppen och konkurrerar som alla andra om en plats. Vilka som spelar ikväll släpper vi en timme före avslag bästa laget för dagen spelar.

Falu BS LSirius smFalu BS tar emot Sirius i Kvarnsbyheden. Det finns helt inte plats för bandy i Falun. Åtminstone under Skid-VM…  Men för Falu BS bryr man sig inte, man hoppas att supporterna och publiken hittar dit.
– Vi har mått bra och laddat batterierna inför de sista två veckorna på säsongen. Vi körde en bra träning idag (igår red.anmärkning) och snackade ihop oss inför starten på kvalserien. Stjärnlöf har fortarande problem med sin skada men annars har vi alla tillgängliga för spel. Ska bli riktigt häftigt att spela dessa matcherna, säger Johan Kruse till Falu BS inför kvällens match.

– Känslan är god, vi börjar om på noll nu. Vi har tränat på bra under uppehållet tycker jag. Vi har lyckats höja nivån ytterligare på vårt spel och fått in mycket kampmoment i spelet. Vi är väl förberedda inför ett kval, säger Victor Lundberg till Sirius inför elitkvalet. Victor har tillsammans med Tobias Andersson har ett förflutet i Falun.

 

Nässjö LTillberga LI den andra gruppen åker Tillberga till Nässjö. Nässjö har visat sig ha hyggligt publikstöd i vinter och i kväll hamnar det kanske på drygt 1 000 som senast mot Jönköping. Nässjötränaren Patrick ”Putte” Johansson skrev tidigare i veckan på ett nytt kontrakt på två år med klubben.

Jesper Nywertz, spelare i Tillberga säger så här inför kvalet och kvällens match:
– Känslan är riktigt fin, vi har haft ett bra uppehåll. Har inte så bra koll på Nässjö, men vi ska försöka ta med dem grejerna vi lärt oss i elitserien och fokusera på oss och våran prestation.

Katrineholm NyKungälvSMKlassiska Katrineholm kvalar återigen till Elitserien. Lagets målsättning enligt Markus Hast, lagkapten: – Vi vill spela vårt eget spel, visa oss själva att vi lärt oss från förra årets kvalserie.

Truppen skadefri och fri från sjukdom? -Vi är så hela man kan vara inför match 23 för säsongen. Inga sjukdomar.

 

Första omgången spelas på torsdag 26 februari:
Nässjö – Tillberga
Katrineholm – Kungälv
Falu BS – Sirius
Gripen – Ljusdal

Grupp A: IFK Kungälv, TB Västerås, Katrineholm Bandy, Nässjö IF.
Spelprogram/tabell: >>

Grupp B:
IK Sirius, Ljusdals BK, Gripen Trollhättan BK, Falu BS.
Spelprogram/tabell: >>

Läs också