SM-Semifinal 3: Sista chansen för SAIK och Villa

I kväll spelas den tredje semifinalmatchen och regerande svenska mästarna är i rejäl brygga liksom Villa Lidköping. Två lag som säkerligen kommer att sälja sig dyrt i kväll.

Inför Västerås SK – Villa Lidköping – startar kl 18:00

IMG_2872Västerås SKVillaSMVästerås har besegrat Villa med stora siffror i båda matcherna. Siffrorna har inte speglat hur matcherna sett ut riktigt. Västerås har varit det tyngre laget, men har Villas svårighet ineffektivitet har förstås fått de grönvita att växa. Andreas Bergwall var matchens gigant i fredags och senast var Johan Esplund skillnad mellan lagen.

Västerås SK har verkligen fått matcherna dit ni vill med tidiga ledningsmål och enkla trots Villa chanser. Har det gått för enkelt?

– Inga större förändringar till kvällens match så vi vill fortsätta spela vårt eget spel som vi fått ut så mkt av. Svårt att säga om det gått för enkelt. Vi jobbar hårt för varandra och tror på det vi gör. Så vi tycker att vi är mer än väl förtjänta av det läge vi skaffat oss inför kvällen.

 

Villa SM finalen 2012Villatränaren Johan Sixtensson har två spelare på skadelistan. Mittfältaren (!) Tim Persson och reservmålvakten Jon Karlsson.

Erik Rosengren kom in istället för Johan Karlsson senast och det är något Villa fortsätter med i kväll, enligt Johan Sixtensson som säger så här inför i kväll:

– Vi behöver vässa oss sista tredje delen och även höja noggrannheten i egna boxen. Vi är fast beslutna om att fixa en fjärde match.

Inför Sandviken – Hammarby – Startar kl 19:00

 

Sandviken AIK 2014 SM-GuldSandvikens AIK LHammarby smHammarby är revansch  efter fjolårets uttåg i semifinalen i fjol mot Sandviken. Anders Jakobsson, SAIKs coach, var nöjd efter matchen senast. Det ska mycket till att regerande svenska mästarna och elitserievinnarna åker ut i tre raka.

10 Stefan Erixon K Hammarby 2014Stefan Erixons Hammarby fick en fin förstärkning mitt under kvartsfinalserien när David Pizzoni Elving gjorde comeback efter sin skada han ådrog sig tidigare i vinter. Det gav resultat direkt.

Stefan Erixon, med Gamleby som moderklubb, avslutar sin karriär på Tele2 Arena.  Stefan är nära en final. Stefan sammanfattar läget inför kvällens match kort:
– Alla tillgängliga. Ny tuff och spännande match framför oss.
Rutqvist är långtidsskadad.

Patrik Nilsson gör sin tredje match efter skadan han ådrog sig på uppvärmningen inför kvartsfinalen mot Broberg. Frågan är om han är besvärerad av skadan och om SAIK gör några ändringa till i kväll?
– Patrik har inga besvär av skadan. Vi har en bra känsla i laget, kommenterar Anders Jakobsson coach i SAIk.

 

 

Läs också