Elitserien: Samtliga klubbar har beviljats elitlicens

BrobergGripenHammarbysirius_100pxkungalv_100pxBandyförbundets ekonominämnd har beviljat elitlicens för samtliga klubbar i Elitserien inför säsongen 2015/16.

Därmed står det klart att även nykomlingen Gripen Trollhättan har ekonomi för att få flyttas upp till Elitserien. I fjol fick man en elitplats då GAIS tvingades kasta in handduken, men då höll inte ekonomin för trollhättelaget och Tillberga fick platsen istället. I år tog sig Gripen således upp till Elitserien både på sportsliga och ekonomiska grunder. Nu kan inget stoppa Gripen…

Redan i höstas beviljades tio klubbar elitlicens medan Broberg/Söderhamn, Hammarby, Kungälv och Sirius har granskats särskilt under innevarande verksamhetsår. Dessa fyra klubbar samt elitserienykomlingen Gripen Trollhättan har nu beviljats elitlicens.

– Såväl Hammarby som Sirius har i pressen meddelat att de haft ekonomiska problem under säsongen. De har genom betydande insatser från styrelse, medlemmar, spelare och andra intressenter aktivt arbetat för att lösa problemet och de synes ha lyckats, säger Jonas Nygren, ordförande i Ekonominämnden, och fortsätter.

– Även Gripen har under året på ett anmärkningsvärt, snarare berömligt sätt, lyckats förbättra föreningens ekonomi så att de numera uppfyller de krav som ställs för att beviljas elitlicens. Jag gläds med Gripen och alla som stöttar klubben. De övriga två klubbarna, har även de arbetat hårt för att nå målet – en stabil ekonomi som gör att de kunnat få elitlicens för säsongen 2015/16.

I höstas beviljades följande föreningar elitlicens: Bollnäs, Edsbyn, Kalix, Ljusdal (degraderade till Allsvenskan), Sandviken, TB Västerås, Vetlanda, Villa Lidköping, Vänersborg, Västerås.

Läs också