Spelarnytt: Esplund är klar för Villa Lidköping – ”Vill knyta ihop säcken”

91 Johan EsplundVillaSMJohan Esplund är klar för Villa Lidköping. Det blev två säsonger i Västerås SK där SM-Guldet blev det sista i den grönvita dressen. Kontraktet är på 3 år. Varje gång man kommer hit så ryser man ju. Utan föreningen och Per-Anders ”Nöne” Gustafsson hade vi inte blivit så bra. Johan syftar på Daniel Andersson som också lockades hit av Nöne. Johan ser sig själv som en Villaprodukt, enligt NLTs liverrapportering >>.

– Johan är unik inom bandysporten. Det känns lika härligt som rätt att denne fantastiske lirare kommer tillbaka till oss, säger Villas sportchef Jonas ”Sparris” Johansson.

32-årige Johan Esplund har en fantastisk karriär bakom sig. Det har blivit fyra VM-guld, framgångsrik proffskarriär i Ryssland och nu kan han också titulera sig svensk mästare. När Johan fick fira SM-guld med Västerås uppfylldes något av en dröm. Inte sämre blev det på den efterföljande bandygalan då han korades till Årets man i svensk bandy.

– Det var en helt fantastisk dag, säger Johan.

Underbarn som blivit stor…

Johans moderklubb är Elless och via Otterbäcken och Boltic kom han till Villa redan som 17-åring. Sedan har det blivit proffsliv i ryska Zorkij och Dynamo Kazan under flera år. Inför säsongen 2013-14 återvände Johan till Sverige och har nu spelat i Västerås i två år. Under åren har det blivit ett 90-tal A-landskamper.

– Jag har hela tiden känt att jag vill tillbaka någon gång och nu har chansen kommit. Att Daniel Andersson och jag skulle få spela tillsammans har vi länge talat om. Nu kommer chansen och det ska bli hur kul som helst, säger Johan.

Klubbchefen räknar också med att Johan Esplund ska bidra till att Villa Lidköping nu kan ta ytterligare ett steg mot det hägrande målet att bli nummer ett i Sverige.

– Johan har det lilla extra som gör att även omgivningen växer. Han har många år kvar på toppnivå. Jag vet att alla i föreningen, supporters och sponsorer gläds när vi nu kan förmedla den nyhet som många spekulerat i så länge.

Johan ser redan nu fram emot nästa säsong.

– Att vinna SM-guld i Västerås var stort, men det skulle vara ännu större att göra det med Villa. Det känns också rätt att knyta ihop säcken och avsluta karriären här så småningom, säger ”nummer 91” avslutningsvis.

Läs också