Spelarnytt: Erik Säfström till ryska Neftyanik

SAIK S litenSAIK:s landslagsspelare Erik Säfström är klar för ryska SKA Neftyanik nästa säsong. – Det ska bli ett häftigt äventyr, säger Erik. När Erik återvänder från Ryssland har han 1 år kvar på sitt kontrakt med SAIK Bandy.

Erik kom till Sandviken från Örebro för fem år sedan och har under dessa år utvecklats till en av världens främsta bandyspelare med en given plats i det svenska bandylandslaget. Erik har nu fått möjlighet att spela i ryska SKA Neftyanik genom ett kontrakt på 1+1 år och blir därmed lagkamrat med fd SAIK-målvakten Joel Othén.

– Det känns väldigt bra, jag har velat detta sista två åren och nu var det ett bra läge. Det kändes bra när jag var i Khabarovsk med landslaget under VM och fick se staden. Det ska bli ett häftigt äventyr, säger Erik Säfström.

– Vi har sedan länge känt till Eriks önskan om att få testa spel i Ryssland och vi kan bara glädjas med honom när han nu får möjlighet till det. Vi har haft en öppen dialog med Erik och det är precis så vi vill ha det när våra spelare erbjuds möjligheter till proffsspel i Ryssland, säger SAIK Bandys sportansvarige Thomas Larsson.

När Erik återvänder från Ryssland har han 1 år kvar på sitt kontrakt med SAIK Bandy:
– Jag har haft en fantastisk tid i Sandviken under fem otroliga säsonger där jag har utvecklats väldigt mycket. Nu ska det bli spännande att testa på spel i Ryssland under en period och när jag kommer tillbaka ser jag fram emot fler år med SAIK Bandy, säger Erik Säfström som får medhåll av Thomas Larsson.

– När Erik kommer tillbaka till oss har han ett år kvar på sitt kontrakt och vi hoppas givetvis då att kontraktet kan förlängas med ytterligare några år. Erik blir 27 i år och har fortfarande många år som elitspelare framför sig.

Läs också