Tränarytt: Jakobsson ny huvudtränare och Lindquist återvänder till SAIK


SAIK

SAIK S litenNy huvudtränare i SAIK blir Anders Jakobsson och klart är också att Thony Lindquist återvänder till SAIK som assisterande tränare med huvudansvar för försäsongsträningen att Lars Reuterhäll gör sin nionde säsong som målvaktstränare.

Anders Jakobsson har tränat SAIK Bandys herrar under två säsonger som coach vid sidan av Stefan ”Dino” Söderholm. Inför kommande säsong tar Anders huvudansvaret och vid sin sida kommer han att ha Thony Lindquist som återvänder till klubben.

Förutom att tidigare ha tränat SAIK Bandy har Thony varit tränare i ryska klubbarna Vodnik, Kazan och Dynamo Moskva liksom förbundskapten för U23-landslaget samt biträdande förbundskapten till Kenth Hultqvist i herrlandslaget under tre säsonger. Närmast kommer Thony från Sirius där han varit under en säsong.

– Thony Lindquist är en av landets mest meriterade tränare och när det stod klart att han skulle lämna Sirius ville vi givetvis fråga om det fanns intresse att komma tillbaka till SAIK, säger Thomas Larsson, sportansvarig i SAIK.

Både Thony Lindquist och Anders Jakobsson har en lång bakgrund inom SAIK Bandy. Anders om till SAIK 1982 som spelare och spelade fram till det historiska SM-guldet 1997. Två säsonger senare blev han assisterande tränare och säsongen 2001/02 klev han upp som huvudtränare och tog laget till SM-guld två år i rad. Thony debuterade som spelare redan 1980 och har tillsammans med bland andra Anders varit en av förgrundsgestalterna inom klubben,först som spelare och sedan tränare under många år. De har båda varit med och byggt den spelmodell som SAIK Bandy idag är så framgångsrika med.

Läs också