Landslaget: Jonas Claesson lämnar som förbundskapten

Jonas ClaessonTvå silver blev resultatet för Jonas Claesson som förbundskapten. Efter två VM och två år lämnar Jonas Claesson förbundskaptensrollen.

Jonas tillträdde som förbundskapten i mars 2013 och ledde Sveriges herrar under två VM-turneringar, Irkutsk 2014 och Chabarovsk 2015. Båda turneringarna slutade med knappa finalförluster mot Ryssland.

– Det har varit två av mina roligaste år inom bandyn och jag har fått blodad tand efter några års frånvaro från sporten. Jag hoppas kunna bidra på ett eller annat sätt för svensk bandy även i framtiden, säger Jonas Claesson.

Arbetet med att rekrytera en ny förbundskapten pågår

– Svensk bandy och Bandyförbundet står inför att prioritera resurser annorlunda, en av flera delar i denna förändring är tjänsteomfattningen i förbundskaptensrollen. Förbundet har inte längre möjlighet att ha en heltidsanställd förbundskapten. Vår landslagsbandy har utvecklats i en positiv riktning under Jonas Claessons ledning. Ett arbete som kännetecknats av stort engagemang och framåtblickande där spelartruppen fått maximal uppbackning. Från förbundet vill vi tacka Jonas för hans insatser och stora engagemang samtidigt som vi önskar honom lycka till i kommande uppdrag, säger landslagskommitténs ordförande Per-Anders Gustafsson i en kommentar.

Läs också