Spelarnytt: Edlund tillbaka i SAIK

21 Christoffer Edlund 2SAIK S litenChristoffer Edlund återvänder till Sandvikens AIK. Christoffer var den senaste säsongen varit utlånad till ryska mästarlaget Jenisej.

– Det känns väldigt bra att komma tillbaka till Sandviken efter en fantastisk upplevelse med Jenisej. Att fortsätta i SAIK  känns som det absolut bästa alternativet just nu. Jag har haft fem fantastiska år i Sandviken och vill gärna fortsätta den resan, det blir som att komma hem igen, säger Christoffer Edlund.

Christoffer lämnade Sverige med ett färskt guld i bagaget och återvänder med ett ryskt
guld som mästare med Jenisej. Christoffer och var dessutom i toppen av skytteligan:
– Jag har haft en väldigt rolig säsong, jag kände att jag behövde det. Det har varit utvecklande både som spelare och som människa. Jag hade turen att komma till ett fantastiskt lag och en bra förening som har skapat bra förutsättningar för mig att göra en bra säsong. Det var otroligt häftigt att få vinna titeln där borta, berättar Christoffer Edlund.

– Jag tror vi alla har kunnat se att Christoffer utvecklats som spelare under den senaste
säsongen. Att vara med och föra fram sin klubb till guldet i Ryssland och samtidigt vinna
skytteligan är få svenska spelare förunnat, säger SAIKs sportchef Thomas Larsson som avslutar med att konstatera att kommande säsong ser väldigt lovande ut:
– Vi kommer nu att förfoga över Elitseriens tre vassaste målskyttar som tillsammans gjort 1 033 mål i SAIK-dressen, lite knappt 1,8 mål per match de spelat.

Läs också