Allsvenskan: HT-bandy önskar reseutjämningsbidrag

IMG_4540 Haparanda 211 40smDet nya seriesystemet för allsvenskan kommer att ge Haparanda Tornio ökade utgifter. – Det här är ett hot mot klubbens möjlighet att fortsätta spela på den här nivån, eftersom kostnaderna kommer att öka med ett par hundra tusen kronor per säsong, enligt HT-bandys sportchef Sune Nilsson till P4 Norrbotten.

– Jag är rädd med det med tanke på omläggningen. Redan i dag dras vi ju med svårigheter att bedriva verksamheteten och nu måste vi på allvar titta på om vi kan vara med på den här nivån, säger han.

Klubben uppges redan i dag fem gånger så höga resekostnader som konkurrenterna i Allsvenskan. Från säsongen 2017/2018 slås dagens norra och södra allsvenska bandyserier ihop till 16-lagsserie. Det ger HT bandy längre resor.

– Det enda vi kan göra nu är att försöka få beslutsfattarna att införa ett reseutjämningsbidrag, säger Sune Nilsson.

HT Bandy har fått besked från bandyförbundet att förslaget om ett reseutjämningsbidrag ska behandlas på ett möte i augusti, men Sune Nilsson vet inte vilka förväntningar han ska ha på mötet.

– Oj, det var en svår fråga, men det är ett måste. Får vi inte infört ett reseutjämningsbidrag så ser jag en uppenbar fara att HT Bandy inte kommer att orka finnas med på allsvensk nivå, säger Sune Nilsson.

Läs också