Tränarnytt: Västerås SK har gjort klart med assisterande tränare

Västerås SKVästerås SK har gjort klart med assisterande tränare till Micke Carlsson. Det blir Johan Ganebro med ett förflutet i b la VSK, Hammarby och Villa som spelare, ledare och tränare. Johan är klar för 1+1 år och har senast varit analytisk rådgivare i svenska bandylandslaget åt Jonas Claesson.

I grunden är Johan född VSK:are och har haft flera olika uppdrag i Mesta Mästarna b la som spelare, utvecklingsansvarig och P 20 tränare.
Johan är också instruktör vid bandygymnasiet i Västerås. Det finns idag ett analysverktyg som elitklubbarna använder sig av, detta verktyg är Johan instruktör för och är med och utvecklar, skriver VSK i ett pressmeddelande.

Micke Campese Klubbchef: – Vår ambition under snart 8 säsonger har varit att bygga upp klubben på alla plan för att kunna leda svensk bandy över tid. Känslan är att vi är på väg och Johan var med när vi startade resan 2008 så han vet vad vi vill och hur vi jobbar.
Han har precis de styrkor som vi vill komplettera ett redan fantastiskt ledarteam med. Johan är mycket noggrann och analytisk vilket kommer hjälpa oss att bygga vidare på vårt spel rent taktiskt. Kost och barmarksträning är också saker som Johan behärskar mer än väl.

Läs också