Arena: Ombyggd Relitahall kan bli Sirius nya matcharena

Villa SM finalen 2012Sirius smUNIK SIK Sirius och allsvenska UNIK vill bygga om Relitahallen till en matcharena för 3 500 åskådare och skapa en ny isyta i Valsätra. Det är Uppsala allians för bandyhallar som lägger fram förslaget. Detta istället för att bygga om på Studenternas och få en matcharena för bandy utan tak vill man hellre se en inomhusmatcharena i Gränby till en kostnad av 200 miljoner kronor.

– Vi har ju fått beskedet att man planerar för en uteelitarena på Studan och det blir ju egentligen status quo jämfört med vad vi har i dag. Då kände vi att: herregud, det är ju 2015, vi kan inte gå baklänges in i framtiden, säger alliansens Håkan Södergren till Uppsala Nya Tidning. Förutsättningen för att utveckla bandyn kräver en inomhusarena. Publiken kräver det, spelarna kräver, alla kräver det, säger Michael Persson, också han företrädare för alliansen.

Nnuvarande Relithallen får en publikkapacitet på 3 500 när den breddas med 20 meter och förlängs med tolv meter enligt förslaget. Den kommer inrymma omklädningsrum och loger för sponsorer. Förslaget innehåller en ny isyta i Valsätra som ska kunna kombineras med konstgräs. Bandylliansen uppskattar totalkostnaden för detta till 200 miljoner kronor. Håkan Södergren upskattar det till att det skulle ta 18 månader att bygga om Relitahallen till det nya förslaget, skriver Uppsala Nya Tidning.

Läs också