Champions Cup: Dynamo Moskva vann finalen stort!

Dynamo Moskva2 Uppdaterad version  – Det blev storseger i finalen för Dynamo Moskva årets upplaga av Champions Cup. Hela 10-2 i den helryska finalen.

Christian Mickelsson (3)

Christian Mickelsson lämnade Vetlanda för Bollnäs inför denna säsongen. Foto: Vetlanda BK.

Zorkij nådde inte upp till Dynamos kaliber i finalen. Nikata Ivanov blev tremålsskytt för Dynamo. Turneringens skyttekung med totalt 10 mål blev Evgeniy Ivanushkin. Han nöjde sig med två mål i finalen.

Den ”moraliska finalen” spelades på redab lördagen då Moskvalaget besegrade fjolårets segrare Bollnäs GIF i gruppfinalen med 3-2 (3-2). Bollnäs fick nöja sig med att få spela om tredje plats. En match man vann efter att hämtat in två underlägen. Hälsingelaget vann till slut med 5-3 efter 1-2-underläge i halvtid.

Ville AltonenVille Altonen i Bollnäs var nöjd: – Det var starkt av oss att vinna mot Kuzbass efter lite dålig inledning av matchen. Vi hade tufft match mot Dynamo dagen före som satt kvar i benen. Det var en godkänt helg av oss.

Bollnäs nyförvärv och tidigare landslagsspelare Christian Mickelsson har funnit varandra. Med tre mål för Christian  i bronsmatchen och Bollnäs fått ytterligare en vass anfallare vilket man saknade i fjol. Trots stort bollinnehav hade man ofta svårt att få hål på motståndarna. Visserligen har man spelare som mäktar med det, men det kändes som man inte fick något gratis. Christian Mickelsson gjorde åtta mål i turneringen och slutade trea i skytteligan där Nikita Ivanov blev tvåa med nio mål.

– Mickelsson har kommit bra in i laget. Positivt också att han fått målproduktion gång direkt från början så att han behöver inte fundera över det. Hela laget har börjat säsongen bra och det känns att vi kunnat starta därifrån vart vi avsluta fjolåret. Vi ska utveckla vår spel därifrån. Men det känns bra och roligt att säsongen har börjat, kommenterar Ville Altonen inledningen på säsongen direkt till Bandyworld.

Lugnare schema i veckan för Bollnäs

– Det har varit tufft schema två helger i rad. Många matcher och så, men det är därför man har tränat under sommaren att man ska orka spela mycket. Det känns bara bra faktiskt. Men det gäller att vara noggrann med träning att man hinner återhämta sig också. Nu får man ta det lite lugnare under den här veckan och avsluta veckan med en match mot Hammarby.

Broberg näst bäst i Hälsingland

Broberg Söderhamn slutade femma i turneringen efter seger mot Edsbyn med klara 5-1 efter 4-0 i halvtid. Broberg fick med sig en seger mot Sibselmach i gruppspelet, medan Broberg fick med en seger från sin grupp. Den kom mot Kalix som kammade noll i gruppspelet. Norlänningarna föll med uddamålet mot finalisterna Zorkij. Kalix fick oavgjort 6-6 i avslutningsmatchen mot Sibselmach. Matchen gällde sjunde platsen, som Kalix dock förlorade på straffar.

Edsbyn är inne i en tyngre period med skadade spelare, men har å andra sidan fått spela in många juniorer i laget som en god investering för framtiden.

Läs också