Dagens Matcher: Derbyn, seriefinal & överraskningsmöte

Spela Bandy på Oddset? Elitserien spelbar på Svenska Spel.
388 623 kronor i rullpott på Bandy-Bomben:
Hammarby-Sandviken
Kungälv-Vetlanda
Sirius-Tillberga
Spelstopp ons 18:55.


Ikväll spelas fyra mycket viktiga matcher i den spännande elitserien. I kampen om slutspel möts IFK Kungälv och Vetlanda. Två lag som har överraskat positivt i årets elitserie. IFK Kungälv har spelat positiv och polerad bandy. Få utvisningar, minst utvisningar i hela elitserien. Det visar på en viss styrka. Visserligen har IFK Kungälv haft svårare mot topplagen än vad Vetlanda har haft. Vetlanda har verkligen haft attityden att ge de främsta lagen problem. Därför blir kvällens match mycket intressant och viktig för kampen om en slutspelsplats.

Mälarderby
De två negativa överraskningar får ändå sägas vara Sirius och Tillberga. Sirius vann inledningsmatchen mot Sandviken, men därefter har det varit skralt. Tillstor del förklaras det av att laget kanske har en lite väl tunn trupp och att man drabbats av kännbara skador. Numer är hela laget fritt från skador och laget kan börja se framåt. Detsamma gäller egentligen Tillberga som fick oavgjort i inledningen mot Hammarby borta. Därefter har spelare varit borta tillföljd av skador och avstängningar. Båda lagen tycks ha en liten begynnande uppåtgående trend och det kan behövas när elitserien går in ett avgörande skede innan bandy-VM i januari. Öppen historia kväll där Sirius bör ändå hållas som en liten favorit. Allt kan dock hända i ett Mälarderby!

Vänerderby
Vänersborg tar emot vänerkollegan Boltic från Karlstad. Två lag som tycks vara något bättre än läget skvallrar om. Ja, Boltic kanske är seriens svagaste lag. Boltic blandar dock med mycket rutin och ung framtid som nu ska ta steget att etablera sig som tungviktare i elitserien. På Hansen och Niclas Andersson håller sig närmast 40 års strecket. Därefter är laget riktigt ungt med medelålder på 23,8 år. Målvakten Jon Karlsson, Rickard Fogelqvist och Robin Olsson är riktiga framtidslöften. Bäst i Boltic har mittfältaren Konstantin Akhlestin varit så här långt.
Vänersborg blandar och ger med ungt och gammalt. Marcus Bergwall har gjort come-back och var med senast i regnderbyt borta mot IFK Kungälv (0-2). Äldst är dock Joachim Berglundh. Alexander Zitouni, Robin Lundqvist, Christoffer Fagerström och Sebastian Loheden är några av de unga förmågorna som Vänersborg hoppas på. För båda lagen är varje poäng viktig för fortsatt existens i elitserien.

Elitseriefinal

På Zinkensdam möts Hammarby och Sandvikens AIK. Sandviken leder tabellen med ett par poäng före Hammarby och Villa Lidköping. Vinner Sandviken i kväll drygas ledningen ut. Vinner Hammarby i kväll så blir det en ny seriefinal på måndag för Hammarby. Då mot Villa Lidköping. Hammarby och Sandvikens AIK är de två lag som kanske är störst favoriter till en SM-final. Det finns dock flera lag som inte bara vill, utan även hör till de som har kapacitet att vara en part på Studenternas i vinter. Däribland givetvis Villa Lidköping. Edsbyn, Västerås, Broberg, Bollnäs, Sirius och Vetlanda hör till de lagen som mycket väl kan vara finalister senare i vinter.
Patrik Nilsson i Hammarby tidigare Sandviken tror dock att detta är en försmak av SM-finalen i vår, enligt GD. – Jag tror det. Visst är det lång väg att gå, men i slutändan är jag övertygad om att vi och SAIK kommer att mötas i SM-final. Det känns lite så.
SAIK har för tillfället inga skador i truppen, medan Hammarbys Richard Koch har råkat ut för en ögonskada.
Ifjol blev det en målrikhistoria på Zinken mellan de båda lagen. 15-mål och segersiffrorna skrevs till 10-5 för Hammarby. Hammarby har fått ordning på sitt försvarsspel och har bara släppt in 6 mål de fyra sista matcherna. Varav två matcher har man inte släppt inte något mål. Sandviken släpper inte 3-4 mål per match, men gör desto fler mål framåt.

Läs mer – Externa länkar:
Nilsson en ekonomisk artist
Elitserien jämnare än någonsin

Läs också