Mowitz räddade VSK poäng

Försvann Sirius slutspelschanser idag i och med förlusten mot Västerås? Möjligen, men trots besvikelsen och förlusten med 2-4 var Siriustränaren fullt av optimist. – Jo, vi gjorde oss väl förtjänta av att vinna, men en kombination av bra målvaktsspel och ineffektivitet från våran sida gjorde att VSK vann, säger Siriustränaren Magnus Berglund till Uppsala Nya Tidning. Kalle spjuth gjorde sin bästa match i Sirius så här långt och var tillsammans med Patrik Johansson banans kung, om det nu inte var för Västeråsmålvakten David Mowitx som räddade Västerås från en förlust med ett par mål i den stenhårda och tidvis griniga matchen.

IFK Kungälv hade både 0-1 och även 1-2 tills lite drygt en halvtimme återstod. Därefter vände Edsbyn på matchen och vann med 5-2. Edsbyn höjde sig i andra halvlek och Anders Svensson i Edsbynmålet var laget bästa spelare. Jonas Edling gjorde två mål för Edsbyn. Med segern tog sig Edsbyn förbi Broberg och ligger nu på fjärde plats. Kungälv ligger på nionde plats, med samma poäng som Vetlanda på åttonde.

Västerås SK tog sig med dagens seger sig upp på sjätte plats från nionde plats. Sirius har fortsatt fyra poäng upp till slutspelsplats, så än kan laget tag sig till slutspel när fjorton omgångar återstår.

Allsvenskan Norra

Katrineholm tog en viktig och övertygande seger i dag hemma på Backavallen mot Gustavsberg. Det blev heal 9-2. Gustavsberg hängde med i en halvlek. Mårten Andersson blev tre målsskytt.

Det fortsätter att gå bra för Kalix. Idag besegrades Västanfors med klara 7-2 på bortplan. Jimmy Berglund och Simon Wiklund gjorde två mål vardera för Kalix.

Falu BS uppsving fortsätter. Idag blev det 2-4 mot Finspångs AIK som har en liten negativ trend. Jesper Jakobsson blev tvåmålsskytt för dalänningarna.

Skutskär delade på poängen även idag. I onsdags blev det delad pott borta mot Falu BS. Idag blev det 6-6 hemma mot Örebro SK. Jesper Hvornum och Calle Söderberg gjorde två mål för Skutskär. Lars Buskqvist gjorde tre och Mattias Söderman två för Örebro.

Borlänge överraskade stort genom att besegra Köping på hemmaplan. Det blev 4-1 för Borlänge.

Örebro fortsätter att toppa tabellen trots poängförlust idag.
Kalix har samma poäng som Örebro och de skuggas av Ljusdal som är två poäng efter, men med en match mindre spelad. Falu BS ligger på fjäre plats.

Södergruppen

I södergruppen vann Lidköpings AIK den viktiga fyrpoängsmatchen. Matchen stod länge och vägde vid ställningen 1-1. I slutet kunde dock LAIK gå upp till 3-1 och vinna mtachen. Genom segerna har nu LAIK fyra poäng ner till kvalpats och Blåsut. Dessutom är man bara fyra poäng efter GAIS på andra plats.
GAIS vann i dag stort mot nästjumbon Otterbäcken. Jumbolaget Åtvidaberg gav Nässjö stora problem och hade 3-3 en bra bit in i matchen. I slutet drog dock Nässjö i från till en 7-3 seger. IFK Motala hade inga prloblem att besegra Mosserud med 9-3.

Läs också