World Cup: Ingen rår på Kareby – Tredje raka!

Kareby tog hem World Cup 2015 som spelades 10-12 oktober i Edsbyn. Foto: Fanny Nikula
Kareby vann även World Cup mot AIK - en finalrepris från SM-finalen i Tele 2 Arena.

Kareby vann även World Cup mot AIK – en finalrepris från SM-finalen i Tele 2 Arena.

Ja, det blev tredje raka för Kareby! Kareby visade återigen prov på styrka och lyckades ta hem slutsegern för tredje året i rad. I söndagens final besegrades AIK med 4-2.

– Under helgen har vi spelat två nattmatcher och totalt sex matcher på två dygn. Att vi lyckas prestera så pass bra bandy är svårt att sätta ord på. Det är en otrolig prestation. Vi fick chansen att möta AIK, Sandviken och ryska Rekord Irkutsk och lyckades göra riktigt bra matcher, säger Karebys Emma Kronberg.

Kareby ledde söndagens final mot AIK med 3-2 i paus och lyckades vinna med 4-2. För andra World Cup-finalen i rad svarade den norska supertalangen Charlotte Selbeck för tre finalmål.

– Hon är helt magisk med klubba och boll. Jag har varken sett eller spelat med en sån stor bolltalang. Både Charlotte (18 år) och Ida Friman (15 år) som gjorde det fjärde målet i finalen är bolltalanger utöver det vanliga. De är otroligt duktiga för sin ålder och det är häftigt att spela med såna, säger den 33-åriga Kareby-veteranen Emma Kronberg.

Final

Kareby-AIK 4-2 (3-2)
Mål; Kareby: Charlotte Selbekk 3, Ida Friman.
AIK: Mikaela Hasselgren, Matilda Svenler.

Semifinaler:
Rekord Irkutsk-Kareby 2-3
Sandviken-AIK 2-6

Läs också