Träningsmatch: Genrepshelgen

10 Viktor Broberg

Viktor Broberg Sirius

I dag börjar den stora genrepshelgen! Helgen tjuvstartade med att på förhand bottentippade Sirius äntligen tycks ha fått ordning på sitt spel. Det blev seger med 6-1 mot finska IFK Helsingfors med bl a Rolf Larsson som har ett förflutet i Sirius och Broberg Söderhamn.

Medan Helsingfors mål gjordes av Rolf Larsson. Viktor Broberg gjorde två mål i matchen var av ett av målen på straff. Viktor skulle troligen fått slå även en andra straff. Men Viktor Broberg och Tommi Niittylä i HIFK fick lämna planen med rött kort för olämpligt uppträdande vilket innebar att Viktor fick lämna planen utan att få den Siriusstraff som man fick. Viktor missar nu även söndagens genrep mot Bollnäs. Markus Kumpuoja slog in straffen och gjorde totalt tre mål i matchen.

I kväll möts Gripen Trollhättan – IFK Vänersborg och Villa Lidköping – IFK Kungälv.

Hammarby och Sandvikens genrep ställs in då Hammarby har allt för många skador för att det ska bli ett värdefullt genrep. De får istället göra sällskap med Västerås SK som vilar inför premiären. Vilar verkar även Edsbyn också att göra. Edsbyns juniorspelare spelar däremot slutspel i Svenska Cupen för P20.

Kalix spelar i helgen HT Cup i Hapranda. Finska WP 35, Haparanda och Karlsborg står för motståndet. Programmet och resultaten för HT-Cup

I morgon tar Tillberga emot Vetlanda som har en rejäl revansch att utkräva efter förra veckans besvikelse i sin egen SAPA-Cup. I kväll tar sig Brobergs Söderhamn an Ljusdal i sitt genrep.

Läs också