Träningsmatcher: Positiva genrep för Vetlanda och Sirius

83 Daniel Andersson

Fint formbesked för Vetlanda i helgen efter storseger mot Tillberga. Även Sirius kan gå in i Elitserien med raka ryggar efter en bra helg med seger över Helsinfors IFK och att man gjorde bra motstånd mot toppkandidaterna Bollnäs. Kalix vann cupen i Haparanda och finalen vanns utan ett insläppt mål och med tio mål framåt.

Broberg Söderhamn slog Ljusdal i genrepet med 5-1, vilket inte är helt övertygande. Martin Söderberg visade dock prov på sin målfarlighet med tre mål. Positivt för Broberg Söderhamn varit Robin Rodin var tillbaka efter har varit sjuk under World Cup.

Bollnäs hade uppenbara problem att få hål på Sirius i de båda lagens genrep på söndagen. Sirius som i fredags vann med 5-1 mot Helsingfors IFK 10 Viktor Brobergföljde upp med att ha en ledning mot Bollnäs med 1-2 i halvtid på Sävstaås. Bollnäs vände i andra och vann med 5-2. Tre av Bollnäs mål kom på de 14 hörnor man lyckades vaska fram! Ville Altonen, Andreas Westh, Marcus Ståhl, Daniel Berlin, Anders Spinnars gjorde målen för Bollnäs medan Viktor  Broberg gjorde båda för Sirius. Drygt 500 såg genrepet.

Joakim Andersson Foto: Vetlanda BK

Joakim Andersson Foto: Vetlanda BK

Vetlanda tog en rejäl revansch från sin mindre bra hemma turnering, SAPA-Cup, förra helgen. I lördagens träningsmatch visade prov på att man har ett spel även offensivt. I lördagens match stod SAPA-Cup vinnarna Tillberga för motståndet och det blev storseger med hela 11-1 för de helgula Vetlanda. Joakim Andersson gjorde hela fyra mål och svarade för två målgivande passningar. Johan Löfstedt svarade för fyra passningar. Tillberga vill nog helst glömma matchen men fick en rejäl läxa om vad som gäller i Elitserien.

Villa Lidköping och IFK Kungälv genrepade på fredagen och det blev seger för Villa Lidköping. 3-2 i halvtid blev 8-3 efter fulltid. Axel EkholmIFK Kungälv gjorde det bra, men skillnaden mellan lagen denna afton var Daniel Andersson. Med sina sex mål och sex målgivande passningar fixade han  segern. Det rapporteras att var först när Daniel var på isen som Villa fick fart på spelet. Kungälv hade fler hörnor än Villa. Axel Ekholm tvåmålsskytt för Kungälv.

Vänersborg vann klart mot lokalkonkurrenten Gripen Trollhättan. Det blev 9-3 i Slättbergshallen. Det var 5-0 i halvtid där Felix Persson gjorde två av målen. Det blev ytterligare två tvåmålsskyttar i matchen under andra halvlek. Joakim Hedqvist gjorde två för Vänersborg och Tony Eklind två för Gripen. Domaren Labe ansåg sig ha anledning att blåsa flitigt i visselpipan. Möjligen kan man skönja vad som gäller i vinterns derby mellan lagen i antal utvisningsminuter. Totalt tilldömdes lagen 80 utvisningsminuter. Det är relativt mycket för att vara en träningsmatch. De fyra andra genrepsträningsmatcherna denna helg mellan svenska lag utdömdes inte mer än 40 utvisningsminuter.

Kalix genrepade med cup i Haparanda och tog hem cupen efter storseger i finalen mot Haparanda Tornio. Läs mer om cupen här.

Läs också